La Casa Navàs de Reus reconstruirà una part de l’edifici abans que s'acabi el 2020

La torre i el capcer es van destruir l’any 1938 a causa d’una bomba de la Guerra Civil | Els responsables de l’edifici han indicat que en les pròximes setmanes explicaran quin dels dos elements es reconstruirà
Es reconstruirà o bé la torre o el capcer de la Casa Navàs abans del 2020 | Laia Solanellas

 

La Casa Navàs de Reus està enllestint un projecte que ha de servir per reconstruir un dels elements destruïts durant els bombardejos de la guerra civil: la torre o bé el capcer​​​​​​. La gerent de l’edifici modernista, Sílvia Sagalà, ha indicat que «s’està treballant en el projecte» i que «en les pròximes setmanes es presentarà públicament quan estiguin tots els serrells lligats». De fet, ara fa un any els responsables ja explicaven que el full de ruta passava per reconstruir aquestes dues peces icòniques.  

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

L’objectiu és que abans de finals del 2020 un d’aquests dos elements, la torre o bé el capcer, estigui plenament restaurat. Per tot plegat, els responsables volen continuar situant la Casa Navàs en un dels referents turístics de la ciutat. A hores d’ara, l’edifici modernista ja suma més de 25.000 visitants dels quals 11.000 han conegut la joia modernista durant els mesos de juliol, agost i setembre.

 

Per una altra banda, Sagalà també ha avançat que l’empresa de Restauracions Arquitectòniques Recop està elaborant un informe amb tots els elements de millor i restauració que s’haurien de fer a l’edifici. Tot i això, ha indicat que es tracta d’un procés lent i que s’anirà realitzant en els pròxims anys. 

 

Imatge de l'interior de la Casa Navàs de Reus | Laia Solanellas

 

Noves activitats per a la temporada de tardor-hivern

La Casa Navàs inicia la temporada de tardor-hivern amb dues noves propostes: les «Nits Modernistes» i les «Visites Vermut». «Volem que la gent s’estimi la Casa Navàs igual que ens l’estimem nosaltres, que la gent se la faci seva. Això només es pot aconseguir organitzant activitats», ha indicat Silvia Sagalà.

 

Amb les «Nits Modernistes» els visitants podran visitar la casa i, en acabar, sopar a la botiga mentre escoltin un concert amb repertori modernista. La selecció musical anirà a càrrec d’Albert Galcerà i Albert Carbonell, membres de Garbuix Duet, i en algunes ocasions amb la col·laboració de Medir Bonachi i Marta Mulero, membres de Duet Miró.  El vi que es degustarà en aquests sopars és Secrets de Casa Navàs, una edició especial del vi Secrets de Mar que la bodega Clos Galena ha preparat per a l’ocasió. Aquest celler, de prestigi internacional, ja va elaborar una edició especial del seu vi per a Reus Capital de la Cultura i per a la Capital de la Música de Reus. Uns vins que es van presentar a Nova York, Moscou i Estocolm.

 

Imatge de les ampolles Vermut Miró Roig i Secrets de Casa Navàs | Adrià Morte

 

El vi Secrets de Casa Navàs es presentarà oficialment a l’hotel Saint Regis de Xanghai (Xina) el proper 4 de desembre. Clos Galena ha escollit la imatge de la Casa Navàs perquè «el públic oriental està molt interessat en el modernisme i la de Rues és una de les cases modernistes més importants de tot Europa». Les «Nits Modernistes» començaran el proper 15 de novembre i s’allargaran fins al 17 de gener. Es faran els divendres a les 20.30 hores i tindran un cost de 39 euros. 

 

Pel que fa a l’activitat «Visites Vermut», a partir del pròxim 16 de novembre, tots els dissabtes i diumenges, aquells qui facin la visita guiada de la una del migdia tindran l’opció de quedar-se una estona més a la terrassa de la casa degustant un dels vermuts de Vermuts Miró. Aquesta activitat té un cost de 15 euros, s’hi podrà tastar el Vermut Miró Roig i estarà amenitzada per una selecció musical. 

 

El Garbuix Duet, format per Albert Carbonell i Albert Galcerà, serà l'encarregat d'amenitzar les «Nits Modernistes» | Adrià Morte