La Casa Navàs de Reus bat rècord absolut de visitants

Més de 14 mil persones ja han visitat la joia arquitectònica de la ciutat augmentant un 712% els visitants en relació al 2018
La Casa Navàs de Reus bat rècords de visitants | Laia Solanellas

 

La Casa Navàs de Reus, situada al centre de Reus s'ha convertit en un dels principals reclams turístics de la ciutat tacant el primer trimestre del 2019 amb rècord absolut de participants. Més de 14 mil persones ja han visitat la Casa Navàs aquest 2019. Els catalans són els principals visitants, seguits dels reusencs i del turista internacional. Per tant, en comparació el primer trimestre de l'any passat les vistes han augmentat el 712%.

 

Les visites han augmentat més d'un 700% en els darrers mesos. | Laia Solanellas

 

La Casa Navàs bat rècord de visitants

Un total de 14.103 persones han passat per la Casa Navàs a visitar l'edifici modernista més reconegut de la ciutat. Encara que són molt diverses les nacionalitats majoritàriament el perfil de persona que vista més la Casa Navàs és el català, amb un 46,5%. Una joia del modernisme europeu que ha augmentat considerablement el nombre de visitants que volen descobrir aquest tresor reusenc.

 

La Casa Navàs tanca el primer trimestre superant les visites de l'any 2018 | Laia Solanellas

 

Els catalans, el públic majoritari de l'edifici

D'arreu de Catalunya els barcelonins són els que més s'han interessat per l'edifici modernista superant als reusencs. Per ordre, els segueixen els visitants de Tarragona, Lleida, Sabadell i Sant Cugat la majoria persones de més de 65 anys. Pel que fa al públic internacional, amb el 34,6%, França continua sent el país que més l'ha visitat seguit d'Alemanya, Rússia i el Regne Unit.

 

La Casa Navàs amplia horaris per l'estiu

L'època que aquesta obra modernista ha rebut més visites ha estat el mes d'abril, coincidint amb la campanya de Setmana Santa. Ara a l'estiu, des de l'organització han decidit ampliar l'horari de vistes de dilluns a diumenge, per tant, des de juliol i fins a meitat setembre la casa augmenta de sis a nou el nombre de visites guiades diàries, en horari de 10.00 hores a 13.00 hores i de 16.00 hores a 20.00 hores.

 

Més de 14 mil persones ja han visitat la Casa Navàs aquest 2019 | Laia Solanellas

 

La Generalitat de Catalunya va declarar l'any 1991 a la Casa Navàs com Bé Cultural d'Interès Nacional. Aquesta catalogació incloïa la casa i la botiga, i els béns mobles més importants de la casa. No obstant això en aquell moment no es van incloure els mobles de la botiga i recentment, amb l'objectiu de preservar-los, els mobles també són Bé Cultural d'Interès Nacional.