Casa Vermut Vi Reus

La Casa del Vermut i el Vi de Reus obre les seves portes

L'espai s'ubica a l'Estació Enològica | S'hi oferiran degustacions i informació sobre paquets turístics

L'Estació Enològica, al passeig de Prim, acull la Casa del Vermut i el vi, un espai que  vol reivindicar el pes d'aquests productes per a la ciutat de Reus a través d'un espai d'informació turística i d'una exposició. S'hi recordarà i explicarà el 'Reus, París, Londres', es destacarà el valor de l'edifici de l'Estació Enològica i la feina que s'hi fa, i es promocionaran les vuit marques de vermut locals.

La visita a l'equipament és gratuïta, i per Setmana Santa estarà obert dimecres, dijous i dissabte d'onze del matí a dues del migdia i de cinc a set de la tarda. Divendres, Diumenge i dilluns ho estarà només al matí, d'onze a dues. Passada aquesta setmana, s'obrirà regularment els divendres i dissabtes, d'onze a dues i de cinc a set, i els diumenges i festius en horari de matí.

Nexe d'unió entre modernisme i vermut

Gestionada per l'Agència Reus Promoció, la Casa del Vermut i el Vi s'ubica a la planta baixa de l'Estació Enològica. El taulell de recepció de visitants s'ha ambientat com una barra de bar perquè comparteix la funció d'espai de degustació de les marques de vermut de Reus. Pel que fa a l'exposició, a l'entrada del passadís principal hi ha materials que expliquen l'origen i funció de l'Estació i el valor arquitectònic de l'edifici.

Casa Vermut Vi Reus
Taulell de la Casa del Vermut i el Vi de Reus | TarragonaDigital

 

Des de Reus Promoció, de fet, es vol establir aquesta Casa com el nexe d'unió entre l'oferta turística del Reus modernista i del Reus vermuter. Està previst que es converteixi en punt d'inici de  les visites guiades de la 'Ruta del Modernisme. Reus 1900' que es fan els dissabtes a dos quarts de dotze del migdia. S'obre la porta, també, a organitzar-hi activitats pròpies durant l'any relacionades amb el vi i el vermut.

El pes del vi

Pel que fa al vi, la idea és que hi guanyi protagonisme en un futur. El concepte de la Casa del Vermut i el Vi, de fet, s'ha treballat emulant les 'Maison du Vin' franceses i els nous equipaments turístics, que no només ofereixen informació, sinó també degustacions i activitats relacionades amb aquests productes. En el cas del de Reus, comptarà amb una exposició sobre les Denominacions d'Origen que depenen de la Cambra de Comerç de Reus.

En definitiva, es vol establir la capital de Baix Camp com a porta d'entrada als paisatges vitivinícoles de l'entorn i punt de partida per aquest tipus de turisme. Segons informa l'Agència Reus Promoció, pròximament també s'hi oferiran degustacions de vi.