Guerra oberta entre CCOO, CGT i CUP pel conveni de l'Ajuntament de Reus

CCOO els recorda que l'assemblea de treballadors era només informativa i que el conveni se signarà després que l'aprovi el ple
L'Ajuntament de Reus concedirà ajudes econòmiques per a persones en situacions econòmicament desfavorides | Cedida

 

Guerra oberta tant al comitè d'empresa de l'Ajuntament de Reus com entre la CUP i els sindicats majoritaris. Aquest matí, en roda de premsa, els cupaires han criticat el procediment que s'ha seguit per aprovar el conveni laboral de la plantilla municipal. Han fet públic, també, que s'ha engegat una recollida de firmes en contra d'aquest conveni, una campanya a la qual la CGT també dóna suport. Ara, Comissions Obreres ha rebatut, a TarragonaDigital.com, la tesi de la formació política i el sindicat, i s'ha mostrat sorprès que ataquin un conveni que ha costat un any i mig de negociar.

El conveni laboral, de la mesa negociadora al plenari

Paco Ortega, representant de CCOO a la junta i comitè de l'Ajuntament de Reus, ha explicat a TarragonaDigital.com que l'assemblea de treballadors que va donar el seu vist-i-plau al conveni laboral no era ni tan sols vinculant, sinó simplement informativa, i que es va dur a terme una votació per tal de «guanyar força sindical» per tal de presentar el document mostrant el suport de la plantilla.

El procediment que cal seguir segons l'Estatut dels Treballadors públics, explica Paco Ortega, és el següent: «el conveni el negocia la mesa negociadora, que està formada per dues persones de CCOO, dues d'APTAR, una de policia, SPPM, i una de la CGT. Fa un any i mig que negociem el conveni, aquesta mesa ha arribat a un acord, fins i tot amb la CGT, i després aquest conveni passa pel ple, i el ple l'aprova».

Marta Llorens, portaveu de la CUP, i Oriol Ciurana, regidor de la CUP a l'Ajuntament de Reus | Jordi Olària

 

Sorpresos per l'actitud de la CUP

Aquest, però, no és el final del camí, afegeix Paco Ortega. «El conveni l'aprova demà el ple, i a partir d'aquí nosaltres firmarem el conveni; firmarem també la circular —el document que estableix com es distribueixen les jornades laborals de cada departament municipal— a la mesa general, i punt». Amb aquest procediment sobre la taula, Ortega es mostra sorprès per l'actitud de la CUP. «No entenc que un partit com la CUP es posi en contra d'una assemblea, encara que no sigui vinculant, perquè el resultat és el que és».

Etziba, també, que la CGT «és la gent de la cultura del 'no'», i els acusa d'haver-se mostrat poc actius durant la negociació del conveni. «No pot ser que es faci un conveni que s'hagi tardat un any i mig negociant, i on a més han participat poc a les negociacions, perquè el gruix de la negociació l'hem portat els sindicats majoritaris, que som CCOO i APTAR, i ara vinguin a dir que no els agrada», sentencia.

Aquestes declaracions arriben després que, aquest matí, la portaveu de la CUP, Marta Llorens, posés en dubte la manera com s'ha aprovat, per part dels treballadors, el nou conveni laboral. Les acusacions del grup cupaire van en dues línies; la primera, que s'hagi convocat l'assemblea i aprovat el document en ple mes de juliol, amb bona part de la plantilla municipal de vacances. Per altra banda, exposen un procediment diferent del que manté CCOO que estableix l'Estatut dels Treballadors, i que segons la formació anticapitalista no s'hauria seguit de manera adequada.

"La CUP insisteix, de nou, en la plaça de cap de la Guàrdia Urbana" "ATENCIÓ: Polèmica per l'acomiadament de 3 professors de la Salle de Reus"