El Cementiri de Reus afronta els darrers dies del concurs per convertir-se en el millor de l鈥橢stat espanyol

Mant茅 la segona posici贸 en les categories de millor Cementiri Espanyol i millor Monument mentre que ha caigut en la tercera posici贸 de millor Activitat de Portes Obertes | El concurs finalitza el 30 de setembre

Imatge d'arxiu del Cementiri de Reus | Redacci贸
 

El Cementiri General de Reus encara la recta final del concurs que organitza cada any la revista Adi贸s Cultural per escollir el millor cementiri de l鈥橢stat Espanyol 2019. El de Reus es mant茅 al podi de les tres categories que es presenta: Millor Cementiri Espanyol, Millor Monument i Millor Activitat de Portes Obertes. El concurs es va iniciar el passat mes de juliol i totes aquelles persones que estiguin interessades a votar tenen temps fins al 30 de setembre per fer-ho.

 

NOVETAT: Sigues el primer en con猫ixer les not铆cies i els successos de Reus gratis al m貌bil. Fes clic aqu铆!

 

Reus podria aconseguir aquest reconeixement gr脿cies a la ciutadania i als lectors de la revista que participin en aquest concurs. Despr茅s de passar la primera fase del certamen, el Cementiri de Reus va quedar finalista en tres categories d鈥檈ntre els 46 cementiris que es van presentar per optar a ser el millor de l鈥橢stat espanyol. Aquest concurs arriba a la sisena edici贸 sent un referent entre els esdeveniments relacionats amb la cultura funer脿ria. 

 

 

El cementiri reusenc destaca per les seves caracter铆stiques i per aquest motiu est脿 incl貌s en l鈥Inventari del Patrimoni Arquitect貌nic de Catalunya. Disposa de panteons modernistes, el mausoleu del General Prim amb un sarc貌fag de ferro, or i plata i hi ha enterrades grans personalitats. A m茅s, va ser el primer cementiri laic i municipal de l鈥橢stat espanyol, on s鈥檈nterraven persones sense distinci贸 religiosa ni ideologia.

 

La del General Prim 茅s una de les tombes m茅s emblem脿tiques del Cementiri de Reus | Jordi Ol脿ria

 

Segona posici贸 a la categoria de millor Cementiri Espanyol i Millor Monument

A hores d鈥檃ra, el Cementiri General de Reus ocupa la segona posici贸 del r脿nquing de votacions en les categories de Millor Cementiri Espanyol i Millor Monument. En la primera d鈥檃questes categories, la capital del Baix Camp ja ha registrat 638 vots, un centenar menys que el cementiri d鈥橭lvera a C谩diz, que registra 736 vots. Per darrere del cementiri de Reus, en tercera posici贸, es troba un altre situat a la prov铆ncia de C谩diz, en aquest cas a Villaluenga del Rosario.

 

Pel que fa a la categoria de Millor Monument, el mausoleu del General Prim ocupa ara mateix la segona posici贸 amb 310 vots, ben a prop del Ca帽ete de las Torres, escalera del Cielo, de C贸rdoba, que encap莽ala la classificaci贸 amb 342 vots. 

 

Tercera pla莽a a la categoria de Millor Activitat de portes obertes

Quan falta una setmana per finalitzar el concurs, 鈥Les Visites Nocturnes鈥 que teatralitza l鈥檈ntitat La Gata Borda cada mes d鈥檕ctubre ocupen la tercera pla莽a amb 384 vots. Per davant se situen 鈥楲a Celebraci贸 del Dia de la Mare鈥 del cementiri De La Paz de Val猫ncia amb 481 vots i 鈥楥astell贸 Negre鈥 del cementiri de Castell贸.