Façana exterior del cementiri de Reus

El cementiri i el tanatori de Reus s'adapten a la fase 1 del desconfinament

La nova normativa permet recuperar vetlles i cerimònies amb limitacions estrictes

La fase 1 del desconfinament progressiu també té impacte en les mesures de prevenció en cementiris i tanatoris. Per adaptar-s'hi, l'Ajuntament de Reus ha anunciat la nova normativa que entra en vigor a partir d'aquest dilluns, 11 de maig, i que comença a permetre l'ús limitat de sales de vetlla i de cerimònies.

Al tanatori municipal es podran tornar a fer servir les sales de vetlla amb un màxim de deu persones a dins en tot moment, segons s'aclareix en el comunicat, encara que no visquin juntes. L'excepció, en aquest cas, són els difunts per Covid-19, a qui no es podrà vetllar al tanatori ni acomiadar a través d'una cerimònia.

30 persones a les cerimònies i 15 als enterraments

La resta de cerimònies, siguin al tanatori, siguin al crematori municipal, es podran dur a terme amb un màxim de 30 persones presents. Es recorden, això sí, les limitacions i recomanacions preventives, com l'ús de mascareta, mantenir el distanciament social a l'hora d'ocupar les cadires de les sales i l'ús preventiu de gels desinfectants, de la mateixa manera que també es desinfectaran els espais.

Pel que fa al Cementiri General de Reus, «la participació en la comitiva en casos d’enterraments o de comiats per cremació de la persona difunta, es limita a un màxim de 15 persones, entre familiars i amics». A aquesta limitació s'hi pot arribar a sumar una setzena persona en cas que sigui el ministre de culte o la persona que faci aquesta funció en cada confessió religiosa. En aquest sentit, el cementiri també estarà obert.

De nou, per a les persones que hagin mort per Covid-19 també es contemplen normatives específiques. En concret, «caldrà també acreditar mitjançant document oficial o declaració responsable que no s’han tingut contacte amb la persona difunta» segons es detalla des de l'Ajuntament de Reus.


Comentaris