Centre de Lectura Reus

El Centre de Lectura de Reus obre l'accés al seu fons digital durant el confinament

Es poden consultar fotografies, obres d'art, llibres de signatures i revistes digitals

El Centre de Lectura de Reus ha anunciat que ofereix la possibilitat d'accedir des de casa, a diversos fons  i documents  propis, a partir dels  recursos digitals amb què compta i que ara mateix s'estan actualitzant per tal de millorar el servei de consulta. L'objectiu és que, amb aquests recursos, l'estada a casa a causa del confinament  del coronavirus  sigui, per a tots els socis i sòcies de l'entitat i el públic en general, el més entretinguda possible.

El fons digital compta amb tota mena de publicacions. En primer lloc, es pot consultar el fons fotogràfic, que permet observar la trajectòria cultural al llarg dels més de 160 anys d'història de l'entitat. També hi ha la possibilitat d'accedir alfons de Goigs, una col·lecció de més de 20.000 goigs de la biblioteca, la gran majoria cedits per Enric Prats. El fons d'art permet visualitzar totes les obres d'art -pintura, escultura,...- que constitueixen el patrimoni artístic  del Centre de Lectura i el Llibre de Signatures  és una col·lecció de signatures de moltes i variades personalitats de diferents àmbits i disciplines que han passat per l'entitat.

Per una altra banda, també es pot consultar el fons més antic de la Biblioteca  del Centre de Lectura a través dels incunables i pergamins de la Memòria Digital de Catalunya. L'entitat també disposa de diversos documents japonesos del segle XIX i XX gràcies a la donació de Joan Ribes Daura. Aquest fons de japonisme  inclou els primers textos acadèmics sobre la història de l'art japonès.

Finalment, també hi ha accés a la Revista Digital del Centre de Lectura on es poden trobar tots els articles que s'han publicat fins ara i, així mateix, accedir a diferents audiovisuals  i vídeos  de l'entitat. A l'espai RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert) es poden consultar els articles de tots els números editats en paper de la Revista del Centre de Lectura.