El Centre de Lectura de Reus organitza el LXXIII Concurs Exposició Nacional de Roses

Tindrà lloc al Teatre Bartrina del Centre de Lectura de Reus els dies 4, 5 i 6 de maig

Com cada any, el Centre de Lectura de Reus organitza el Concurs Exposició Nacional de Roses; una mostra i competició floral d'aficionats i amants del món de la rosa, que té per objectiu promoure els valors artístics i culturals del símbol floral per excel·lència, i que tindrà lloc al Teatre Bartrina del 3 al 5 de maig. Dedicat exclusivament als cultivadors amateurs, el Concurs-Exposició comptarà amb dues especialitats: la Rosa estàndard i la de Poliandres i miniatures.

En la varietat de Rosa estàndard, podran participar aquells que presentin un lot de roses escollides, necessàriament amb un mínim de quinze varietats diferents i fins a un màxim de 30; al mateix temps que cada gerro haurà de contenir tres roses de la mateixa varietat.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Pel que fa a la varietat de Poliandres i miniatures, els cultivadors hauran de presentar un lot de poliandres o de miniatures, o bé d'ambdues classes per separat, amb un mínim de quinze varietats per lot.

Les imatges del Concurs Exposició Nacional de Roses 2018 a Reus | Laia Solanellas

Premis especials per a les roses

Tots aquells cultivadors amateurs que hagin participat tant en la varietat Rosa estàndard, com en la varietat Poliandres i miniatures, podran optar als premis especials. Els concursants presentaran una de les seves roses, que segons el seu parer, sigui la millor, de tal manera que el jurat qualificador escollirà d'entre aquestes la que consideri la més bonica o la més perfumada, segons la categoria.

D'aquesta manera, s'atorgarà el premi Joaquima Gallisà de Rueda, In Memoriam, al millor exemplar de rosa; el premi especial  a la rosa més perfumada; el premi especial Rosa «Centre de Lectura»; el premi especial Rosa «Centre de Lectura. 1985»; el premi especial  Rosa «Ciutat de Reus»; el premi especial Rosa «Pau Casals»; el premi especial Rosa «Albert Via»; i el premi especial Millors Roses Col·lecció Pere Dot.

D'altra banda, i durant els mateixos dies, se celebrarà el XXXIII Concurs de Composicions Florals de Roses; organitzat també pel Centre de Lectura, amb l'objectiu de promoure l'art de l'ornamentació floral i divulgar-ne els aspectes ecològics i culturals.

El programa d'actes i tota la informació referent a la participació en les diferents modalitats del Concurs Exposició Nacional de Roses, així com el Concurs de Composicions Florals de Roses, o les activitats paral·leles que s'hi desenvoluparan, es poden trobar a  la pàgina web del Centre de Lectura de Reus.

Les imatges del Concurs Exposició Nacional de Roses 2018 a Reus | Laia Solanellas

Et pot interessar: