El Centre de Normalització Lingüística de Reus acomiada el curs amb Joan Brossa i la coral Canta amb el cor

Els Serveis Local i Comarcal de Català de Reus i el Baix Camp tanquen el curs acadèmic satisfets pel nombre de participants i de cursos de català
El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura de Reus. | Cedida.

 

Després d'un any acadèmic exitós pel que fa a la participació, el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) celebra, aquest dimarts 2 de juliol a les set de la tarda, el final dels cursos de català i del programa Voluntariat per la llengua de Reus i del Baix Camp. El parc del Mas Vilanova, seu del centre, acollirà un acte en què el poeta Joan Brossa i la coral Canta amb el cor compartiran protagonisme. 

 

L'acte d'enguany tindrà un caire festiu i, aprofitant la celebració de l'Any Brossa, el centenari del naixement del poeta barceloní Joan Brossa, començarà amb una sèrie de tallers creatius inspirats en l'obra d'un dels artistes avantguardistes catalans més rellevants del segle XX. Durant la festa, les votacions del públic contribuiran a la decisió final del jurat professional per escollir els guanyadors del concurs de poesia visual FesArt, que ha rebut una gran resposta en forma d'una quarantena de projectes. A continuació, la coral del Centre de Normalització Lingüística Canta amb el cor, dirigida per Marc Guerris, acomiadarà el curs amb un concert. Finalment, l'acte acabarà amb les intervencions d'Anna Saperas, directora del CNL, i Maria Dolors Sardà, presidenta del Consell del CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, i un berenar preparat pels mateixos alumnes i voluntaris. 

 

Bones xifres en aquest curs 

Un curs que el Centre de Normalització Lingüística i els Serveis Local i Comarcal de Català de Reus i el Baix Camp conclouen amb satisfacció. I és que, enguany, en els 56 cursos organitzats a Reus i el que es va fer a Mont-roig del Camp, s'han inscrit gairebé 1.500 persones. Una xifra que representa un 16% més d'inscripcions que el curs anterior. Entre els cursos, que 241 alumnes han realitzat en línia a través del Parla.cat, se n'han organitzat de generals, un de Bàsic 1, subvencionat per la Fundació Privada Reddis; els organitzats pel programa Aprèn.cat del Servei d'Ocupació de Catalunya i els organitzats per l'Hospital de Sant Joan o l'Institut Pere Mata per al seu personal.

 

A més, alguns dels alumnes han realitzat fins a 87 pràctiques lingüístiques en establiments col·laboradors del programa Voluntariat per la ciutat. Una altra xifra que cal destacar són les gairebé 300 parelles lingüístiques que s'han conformat arreu de la comarca, entre la Selva del Camp, l'Aleixar, Miami, l'Hospitalet de l'Infant, Cambrils i Reus, on s'hi han format la majoria de les parelles, incloent les converses en grup del Centre Cívic Llevant i del Casal Cívic Sant Josep Obrer i les constituïdes amb membres de la coral Canta amb el cor. L'activitat durant l'estiu, però, no s'atura, ja que aquest mateix dilluns 1 de juliol, comencen una desena de cursos intensius a Reus, Cambrils, l'Hospitalet de l'Infant i Mont-Roig del Camp.

"Quines són les promeses electorals del nou govern de Reus?" "📸🎉 FOTOS: Els millors moments de la Festa Major de Sant Pere 2019 a Reus!"