NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

El CEPID de Reus acollirà els cursos de formació de les empreses del Clúster TIC

Durant tres mesos es formarà quaranta joves d'entre 18 i 29 anys que en acabar s'incorporaran a les empreses associades
El CEPID de Reus acollirà els cursos de formació de les empreses del Clúster TIC | cedida

 

El Clúster TIC juntament amb la Fundació Esplai, han promogut un centre de formació de joves que s'instal·larà al Centre d'Empreses del CEPID i que en un període de tres mesos, preveu formar i incorporar quaranta alumnes a les seves empreses associades.

 

Els cursos començaran el pròxim dilluns 8 d'abril i tindran una durada de 275 hores; per aquest motiu, està previst que la Fundació Esplai s'instal·li al CEPID durant tres mesos, durant els quals farà formació a un màxim de quaranta persones, vint en horari de matí i vint més de tarda.

 

 

Formació i incorporació al món laboral

Concretament, aquesta escola temporal, formarà joves d'entre 18 i 29 anys en PHP i Java, dos sistemes de programació informàtica que demanden les empreses associades al clúster; motiu pel qual, la voluntat dels organitzadors és que un cop finalitzada la formació, tots ells comencin a treballar immediatament a les empreses associades al Clúster TIC.

 

En aquest sentit, Marc Arza, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus i conseller delegat de REDESSA, ha destacat que «el nombre d’empreses TIC que tenim als nostres centres de negocis i especialment al Tecnoparc, és el que dóna sentit a aquesta demanda de formació».

 

Tot plegat una iniciativa de la Fundació Esplai, que a través del projecte Enfoca't, iniciat el 2015, pretén lluitar contra l'atur juvenil a través de la formació i posterior inserció al sector tecnològic; un sector estable que a diferència d'altres es troba en un continu creixement.

 

Totes aquelles persones interessades a inscriure's als cursos, ho poden fer a través de la pàgina web: https://fundacionesplai.org/enfocat-2019.

 

També et pot interessar

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris