Ciutadans Reus afirma que els pressupostos municipals «contenen errors de càlcul i incompleixen la llei»

La portaveu de Cs a l’Ajuntament de Reus, Débora García, denuncia que les despeses dels comptes municipals són superiors als ingressos previstos
Imatge del grup municipal de Cs Reus al plenari | Jordi Olària Gras

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Reus denuncia que «les despeses del pressupost municipal del 2020 superen amb escreix els ingressos previstos». La portaveu, Débora García, explica que en els comptes aprovats en el plenari municipals «els ingressos i les despeses estan equilibrats i coincideixen en 123.541.070,31 euros, però que aquestes xifres són incorrectes, ja que hi ha errors de càlcul en diferents capítols».

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Per aquest motiu, Cs Reus ha presentat una reclamació perquè «els números aprovats no compleixen amb el que marca la Llei d’Hisendes Locals, que exigeix que els comptes estiguin equilibrats», ha assenyalat García. A més, la portaveu del grup municipal ha detallat que «l’elaboració del pressupost també s’ha ajustat als límits establerts per la llei».

En concret, segons Ciutadans, l’annex de beneficis fiscals no reuneix els requisits que marca la normativa «perquè hauria de ser detallat i reflectir com repercuteixen aquests beneficis en els ingressos de l’Ajuntament, però no és així». Per una altra banda, el grup municipal de Cs considera que l’annex d’inversions tampoc compleix amb el que diu la llei perquè «només s’especifica l’import de la inversió i l’amortització de crèdits imprevista, però no es detalla res més i això determinar la nul·litat dels pressupostos aprovats».

Per tot plegat, Débora García remarca que «des de Cs Reus demanem a l’equip de govern que rectifiqui i que elabori uns pressupostos que compleixin de forma escrupolosa amb el que diu la llei». Segons la portaveu «’maquillar’ els números perquè quadrin no suposa cap benefici, perquè, segons avanci l’any, veurem com la realitat s’imposa i les despeses superen els ingressos, cosa que generarà dificultats».

"🎂El Taller Baix Camp, 4⃣0⃣ anys al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual" "👏🍽REPORTATGE: Reus recupera en 7 anys 1.300 tones d'aliments"