El civisme ciutadà és el protagonista de la nova campanya «A Reus Sempre Toca»

«Amb el civisme tots hi guanyem» és el lema de la campanya presentada aquest dimarts 12 de febrer per l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer
L'alcalde de Reus Carles Pellicer durant la roda de premsa que presenta «A Reus Sempre Toca» | Laura Martínez

Després d'una primera fase de campanya en la qual es va llençar la incògnita «A Reus Sempre Toca» a la ciutadania, aquest dimarts 12 de febrer s'ha desvetllat el misteri. La presentació ha tingut lloc a l'Ajuntament de Reus, on l'alcalde Carles Pellicer, acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana, Joaquim Enrech, ha desemmascarat la incògnita que feia setmanes que generava una gran expectació a la ciutat. 

Es tracta d'una campanya contra l'incivisme ciutadà en la qual es fa ressò de la resposta que tindrà el govern de la ciutat de Reus a tot aquest tipus d'actuacions. Les sancions seran la conseqüència principal a actes vandàlics i incívics, els quals —amb el suport total de l'Ajuntament de Reus— seran perseguides per la Guàrdia Urbana de la ciutat. 

En la segona fase de la campanya trobem tres advertiments

En aquesta segona fase es fa apologia als tres grans problemes d'incivisme ciutadà amb els quals es troba la ciutat. El primer és la no recollida dels excrements dels gossos, un fet que se sancionarà amb una multa de 800 euros. La presència d'un major nombre de patrulles ciutadanes i d'agents vestits de paisà seran les mesures principals per tal de poder detectar i sancionar els ciutadans que incompleixin aquesta norma cívica. 

El segon gran problema amb el qual compta la ciutat de Reus és les nombroses pintades a façanes i al mobiliari urbà. La ciutat ha d'invertir anualment milers d'euros per pintar 3.000 metres quadrats de façanes que es troben plenes de grafitis. En aquest cas, la multa és de 1.200 euros i la manera de detectar aquesta acció incívica també serà amb agents vestits de paisà. 

L'últim problema és l'abandonament de residus a la via pública. La ciutat compta amb serveis públics de recollida per tal de poder resoldre aquestes situacions, és per això que tots aquells que no en facin ús seran sancionats amb una multa de 150 euros. En termes generals, es van sumar un total de 4.000 incidències d'aquest tipus durant el passat 2018. 

Els tres cartells de la segona fase de la campanya «A Reus Sempre Toca» | Laura Martínez

 

La idea de la campanya «A Reus Sempre Toca» és convertir aquests problemes en advertiments per tal de poder esdevenir una ciutat cívica i respectuosa amb la normativa vigent.

«Amb el civisme tots guanyem» és el lema principal de la campanya

Una campanya que mostra zero tolerància envers l'incivisme ciutadà. La part gràfica d' «A Reus Sempre Toca» comptarà amb cartells fixats a la via pública o en els autobusos de la ciutat, entre altres suports.

Així doncs, des de l'Ajuntament de Reus, es proposen tres línies per tal de combatre l'incivisme. En primer lloc la normativa vigent; en segon, l'actuació policial de la Guàrdia Urbana de la ciutat enfront dels actes incívics; en tercer i últim lloc, la sensibilització de la ciutadania a través de campanyes com «A Reus Sempre Toca».

També et pot interessar:

"S'aprova la subvenció per les obres d'ampliació del Centre de Lectura de Reus" "Pellicer justifica no penjar la pancarta de l'ANC a Reus"