La Clínica Baviera se solidaritza amb els nens sahrauís acollits a Tarragona

Un any més, la clínica ha ofert revisions oculars gratuïtes als menors acollits
Les oftalmòlogues acompanyant a alguns dels infants sahrauís a qui han fet la revisió. | Cedida

 

La Clínica Baviera de Reus ha col·laborat, un any més, amb el projecte «Vacances en pau», organitzat per l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de Tarragona. La clínica ha ofert revisions gratuïtes als infants sahrauís que estiuegen amb les famílies de les comarques tarragonines que els han acollit des de fa poc menys d'una setmana.

Aquest mateix dimarts, durant el matí, els oftalmòlegs i les oftalmòlogues han dut a terme els reconeixements oculars als menors, amb la intenció de detectar als infants qualsevol tipus de problema ocular. Les proves s'han efectuat a les instal·lacions de la clínica, al carrer Castellvell número 12 de Reus, i consistien en proves d'agudesa visual, biomicroscòpia i fons d'ull.

Creuen que alguns menors pateixen problemes de refracció

La gerent de la Clínica Baviera, Anna Torres, considera que «la detecció precoç de problemes oftalmològics és fonamental, ja que una mala visió pot afectar negativament el desenvolupament motiu, social i educatiu de l'infant». Amb aquesta acció, es pretén millorar la salut visual d'aquests infants que estan passant aquest estiu a la demarcació, una acció que la Clínica Baviera considera essencial per als menors, ja que es creu que una part significativa d'ells pateixen problemes de refracció, és a dir, que l'ull té dificultats per enfocar.

A més, també poden estar patint molèsties oculars com estrabisme, conjuntivitis irritativa originada pel xaloc, queratitis o blefaritis seborreica. A banda de l'ajuda clínica que proporciona, el programa 'Vacances en pau' no només contribuirà a oferir als infants un servei mèdic del qual no disposen en el seu país d'origen, sinó que també els farà gaudir d'uns dies de vacances i d'activitats relacionades amb l'oci i la cultura.

Clínica Baviera, més de 80 centres oftalmològics

La Clínica Baviera, fundada fa més de 25 anys, és una institució mèdica especialitzada en oftalmologia que, amb més de 80 centres, està present en quatre països europeus, Alemanya, Itàlia i Suïssa a més d'Espanya. El seu equip mèdic, compost per més de 200 oftalmòlegs, està organitzat en diverses unitats especialitzades en les quals s'ofereix un servei integral per al tractament dels problemes i malalties oculars basant-se en criteris de qualitat i en l'ús de tecnologies avançades.

"Torna el «Coopera amb Reus», un camp de treball solidari" "La Guàrdia Urbana de Reus clausura un concert de migdia del Reus Blues"