Imatge de Colla Ballesté

Coia Ballesté, pregonera de la Festa Major de Sant Pere de Reus

Es tracta de la primera novetat que es coneix del programa de la Festa Major d'enguany

Coia Ballesté serà la pregonera de la Festa Major de Sant Pere 2020 de Reus. L'adaptació a les circumstàncies actuals faran que l'acte, tot i mantenir-se el dia 24 de juny a les vuit del vespre, s'emeti a través d'Internet i televisió, però sense públic presencial. Ballesté és la delegada de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

L'Ajuntament de Reus ha informat, aquest dilluns, que serà Coia Ballesté —nascuda a Reus el 1967— qui pronunciï el pregó d'una Festa Major de Sant Pere completament atípica a causa de l'impacte de la pandèmia de Covid-19. El pregó és un dels pocs actes que s'han mantingut al programa i, en aquest cas, es podrà seguir a través de les xarxes socials de l'Ajuntament de Reus i a través de Canal Reus TV.

Imatge de Colla Ballesté
Coia Ballesté serà la pregonera de la Festa Major de Sant Pere 2020 | TarragonaDigital

Coia Ballesté, pregonera de la Festa Major de Sant Pere 2020

Ballesté és la delegada de TV3 i Catalunya Ràdio a la regió, presidenta del Col·legi de Periodistes a Tarragona i vicedegana de l'entitat a Catalunya. La seva trajectòria professional compta amb la coordinació de Catalunya Informació i d'El matí de Catalunya Ràdio i haver ocupat el càrrec de sotscap del departament d'Esports, a més del de delegada de Catalunya Ràdio a Tarragona abans que la Corporació unifiqués les delegacions territorials de televisió i ràdio.

Precisament el periodisme esportiu ha ocupat una part important de la seva carrera, a través del qual va ser membre de l'equip de Joaquim Maria Puyal a les transmissions esportives. Encara en aquest capítol, va cobrir els Jocs Olímpics de Barcelona, els d'Atlanta i els de Sidney.

En l'àmbit acadèmic, ha estat membre del consell assessor de la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili. La seva formació en Ciències de la Informació la va fer a la Universitat Autònoma de Barcelona i va treballar a mitjans com Cadena SER, la COPE, Reus Diari o Catalunya Sud.