Comença el judici del macabre crim del 2018 a Riudecanyes

Fiscalia creu que l'acusat hauria apallissat la víctima i l'hauria asfixiat en dues ocasions fins a matar-la
Imatge d'arxiu d'una furgoneta dels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

 

Aquest dilluns vinent, quinze de juliol, comença el judici per l'assassinat d'un home a Riudecanyes l'any passat. El cos sense vida de la víctima, un home de 42 anys, es va trobar en un barranc del municipi el 27 de març del 2018. Amb l'arrencada del judici s'han sabut nous detalls del cas, que va començar amb una baralla a Reus, un primer intent d'asfíxia i, finalment, la mort de la víctima, en una segona asfíxia, a la zona de Riudecanyes.

 

Tal com ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, aquest dilluns comença, a l'Audiència Provincial de Tarragona, el judici del cas de l'assassinat perpetrat en un barranc de Riudecanyes el març del 2018. La tesi de la fiscalia és que l'acusat no acceptava que la seva exparella sentimental tingués una nova relació. Els fets es van produir el dissabte anterior a la descoberta del cadàver i la detenció de l'acusat per part dels Mossos d'Esquadra, el 24 de març del 2018.

 

La seva reacció, creu el ministeri, hauria sigut anar a un bar on se li havia prohibit l'entrada per trobar-se amb el company sentimental de la seva exparella. Una vegada allà li hauria fet un senyal perquè sortís i haurien començat a prendre cerveses i a conversar. Minuts després, i amb el permís de la cambrera, tots dos haurien entrat al local per continuar consumint cervesa fins que l'acusat s'hauria ofert per portar la víctima en cotxe cap a casa.

 

Imatge de la façana de l'Audiència de Tarragona. | TarragonaDigital

 

L'hauria apallissat i asfixiat en dues ocasions

A més de la cervesa, almenys la víctima també hauria consumit cocaïna, fet que limitava encara més la seva capacitat de reacció, una circumstància que l'acusat hauria aprofitat, segons fiscalia. L'hauria dut a una finca rústica d'explotació ramadera on treballava l'acusat i hauria apallissat la víctima per acabar agafant-lo pel coll i asfixiar-lo. En aquest moment hauria cregut que era mort, i l'hauria posat al maleter del cotxe per abandonar el cos en una zona boscosa.

 

En treure'l del maleter, apunta el ministeri fiscal, hauria vist que seguia viu, moment en el qual l'hauria agafat novament pel coll per asfixiar-lo i acabar, en aquesta segona ocasió, amb la seva vida. Per tot plegat, el fiscal demana 25 anys de presó per a l'acusat, que va ser detingut el mateix dia 27 de març a la matinada. Es va decretar la presó provisional sense fiança per a l'acusat, que en un primer moment va admetre haver acompanyat la víctima fins a la zona, però es desvinculava del seu assassinat.