Comença el període de consultes per a l’explotació de la futura piscina coberta de Reus

L’espai s’instal·larà a la zona sud de la ciutat, al costat del Pavelló Olímpic, i s’estudia la possibilitat d’habilitar un aparcament soterrani i un alberg o hostal
Imatge virtual de l'exterior del nou centre esportiu integrat annex al Pavelló Olímpic Municipal | Ajuntament de Reus

L’Ajuntament de Reus ha obert el període de consultes preliminars al mercat amb relació a la concessió per explotar el servei esportiu de la futura piscina coberta. Tal com va avançar fa uns dies l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, abans d’acabar l’any s’engegaria aquesta fase. El procés, que té una durada aproximada de tres mesos, serveix per recollir el màxim d’informació possible per determinar les característiques idònies del nou equipament.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Cal recordar que aquest és un mecanisme que preveu la llei de contractes de servei públic per sondejar el mercat sobre determinades qüestions i recollir propostes i en cap cas atorga avantatges, dret exclusiu o preferència als seus participants respecte de l’adjudicació que es pugui celebrar amb posterioritat en l’àmbit objecte del contracte.

Un cop es tanqui aquest període de consultes, s'iniciarà el procés de licitació i es farà el corresponent plec de clàusules. Segons va indicar el batlle Carles Pellicer la previsió es que el complex esportiu estigui enllestit abans d’acabar l’any 2023.

Imatge virtual de l'interior del nou centre esportiu integrat | Ajuntament de Reus

L’equipament serà un complex esportiu amb diferents espais i usos

L’equipament té com a objectiu «pal·liar el dèficit d’oferta d’activitats aquàtiques que hi ha a la ciutat de Reus», una necessitat que es va detectar amb la redacció, l’any 2017, del Mapa d’Instal·lacions Esportives del Municipi. D’aquesta manera, es va considerar com a prioritari crear una piscina coberta i una sala destinada a l’activitat física a la zona sud de la ciutat.

Concretament, el futur recinte esportiu municipal es compondrà dels següents espais: piscina principal de 30 per 10 metres, piscina infantil, zona termal, sala de fitness, sala principal d’activitats dirigides, sala de gimnàstiques dolces, sala de cycling indoor, sala magna i una pista d’atletisme al terrat. A més, l'espai també comptarà amb la centralització de les oficines dels serveis municipals de Reus Esport i Lleure i una pista de bàsquet a l’exterior.

L’equipament s'ubicarà en l’espai annex al Pavelló Olímpic Municipal, que actualment ocupen dues pistes poliesportives. El document municipal també assenyala que «s’ha analitzat la necessitat de disposar d’un aparcament soterrani i la possibilitat de cobrir una altra necessitat relativa a disposar d’un allotjament tipus alberg o hostal com a servei esportiu complementari».

Finalment, també s'assenyala que, si s'escau, el recinte podria tenir «zones comunes de restauració o altres tipus de serveis com ara bugaderia o bar cafeteria»

"❗Què demanen els veïns i veïnes de Reus al 2020? Ho hem preguntat!" "🍽 Una coneguda franquícia de pizzes a domicili s'instal·la de nou a Reus"