Imatge de la nau municipal del carrer de Castellvell de Reus que acollirà el Centre Cívic Gregal

La segona fase del futur Centre Cívic Gregal de Reus comença aquest dijous

Els dos equipaments previstos es dissenyaran a partir de les aportacions de la ciutadania

El futur Centre Cívic Gregal de Reus serà el primer que es posi en marxa tenint en compte la participació ciutadana. L'equipament ha d'anar ubicat al carrer de Castellvell, a la nau municipal on fins ara es desaven alguns passos de Setmana Santa, i ha de donar cobertura, sobretot, al barri Niloga.

Aquest dijous, 3 de desembre, tindrà lloc una audiència pública de l'Ajuntament de Reus per explicar el projecte a la ciutadania. S'obrirà un procés participatiu a través del qual els reusencs podran opinar i fer propostes tant pel que fa al disseny com a les funcionalitats que ha de complir aquesta nova instal·lació.

L'audiència pública d'aquest dijous ha de servir, també, per explicar com funcionarà el procés participatiu que ara es posarà en marxa. El Centre Cívic ocuparà la nau, que està catalogada dins del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Natural de Reus i que s'adequarà per convertir-se en un equipament obert a la ciutadania.

Tot i que no hi ha una data concreta establerta, es preveu que les obres d'adequació puguin començar a principis del 2022. Després del procés de participació que ara comença, els tècnics municipals redactaran el projecte, que acabarà sortint a licitació pública perquè una empresa l'executi i converteixi la nau actual en el Centre Cívic Gregal.

Quan s'hagi tancat aquest procés participatiu es plantejarà el següent, referent al Centre Cívic Garbí. Es tracta dels dos equipaments compromesos dels quals es van arribar a licitar la redacció dels projectes bàsics. Les ofertes, però, es van haver de retirar i ara s'optarà perquè la redacció es faci als departaments municipals.

Una audiència pública donarà pas al procés participatiu

Aquest dijous a les set de la tarda tindrà lloc una audiència pública telemàtica. La dirigirà la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, i per prendre-hi part caldrà connectar-se a través d'aquest enllaç. L'objectiu és copsar les necessitats que la ciutadania de Reus considera que cal que cobreixi el futur Centre Cívic Gregal.

Fins ara s'ha dut a terme una primera fase de participació que ha inclòs els principals col·lectius i entitats del barri, i ara s'obre la segona fase, destinada a informar, comunicar i fer difusió del procés de participació. Segons detalla el govern de Reus, la planificació establerta contempla, després, cinc fases més.

Se seguirà amb la recollida de propostes, la seva valoració tècnica, el retorn dels resultats del procés participatiu i la seva avaluació. Restarà, mentre es redacti el projecte i es construeixi l'equipament, l'última fase, de seguiment dels resultats. Anirà en paral·lel al procés participatiu que s'haurà engegat en un altre cantó de la ciutat.

A la zona de l'antic Velòdrom, el Centre Cívic Garbí començarà a plantejar-se també amb la participació de les entitats i col·lectius de la zona per, posteriorment, obrir-se a la participació de tota la ciutadania. En aquest cas, però, començant des de zero, i és que s'ubicarà al parc de Claudi Tricaz i, per tant, s'hi aixecarà un edifici nou.


Comentaris