Imatge actual del solar i de l'edifici número 12 del carrer de la Puríssima Concepció de Reus

Comencen les obres del projecte d’ampliació del Centre de Lectura

Aquesta setmana s’ha iniciat la retirada de les deixalles de l’interior de l’edifici número 12 del carrer de la Puríssima Concepció

La primera fase del projecte d’ampliació del Centre de Lectura ja ha començat. Aquesta setmana s’han iniciat els treballs per procedir a enderrocar l’edifici número 12 del carrer de la Puríssima Concepció. Actualment, l’empresa encarregada de l’enderroc, Demolicions Pujals, està retirant les deixalles de l’interior dels immobles per seguir després extraient el material intern de l’edifici. Alhora, s’està apuntalant la casa per evitar qualsevol tipus de perill una vegada es comenci l’enderroc.

Està previst que l’enderrocament de l’edifici es faci planta per planta, de manera manual, començant pel quart pis i seguint per la resta d’immobles. Cal assenyalar que des de fa unes setmanes el solar adjacent compta amb una nova tanca metàl·lica que permet tancar completament aquest espai. Els dos operaris que treballen a hores d’ara a les obres hi podran guardar la runa que s’anirà retirant. A més, permetrà l’entrada i sortida de vehicles en aquest estret carrer del centre de Reus. 

El projecte contempla desplaçar els lavabos del teatre a la planta baixa del número 4 del carrer de la Puríssima Concepció. Pel que fa al solar del costat, a les parcel·les 6, 8 i 10 es col·locarà la nova entrada per accedir al Teatre Bartrina. Finalment, a l’immoble número 12 del mateix carrer s’hi col·locaran noves sales on es desenvoluparan diverses activitats culturals. La remodelació s’inclou dins del Pla Especial de Reforma Interior del Nucli Antic de la ciutat i l’objectiu de l’obra també és reviure el carrer de la Puríssima Concepció i dotar-lo de més activitat. S’estima que el projecte total de l’ampliació ascendeixi a un milió dos-cents mils euros. 

L'edifici número 12 del carrer de la Puríssima Concepció compta amb quatre plantes
L'edifici número 12 del carrer de la Puríssima Concepció compta amb quatre plantes | Redacció

Pendents de les següents fases

L’Ajuntament, tal com va acordar el passat mes d’abril, subvenciona el projecte de les obres amb un importat de 150.000 euros. La xifra correspon a la demolició de l’immoble i a la redacció del projecte definitiu, a càrrec dels arquitectes Anton P. Pàmies Martorell i Albert Pàmies Thomas. A més, també servirà per elaborar un estudi de seguretat i salut i els pertinents estudis geomètrics. La segona fase i les posteriors no es faran efectives fins que no es disposi del finançament necessari per executar-les.

En aquest context, l’acord amb l’Ajuntament de Reus significa un primer pas per començar el projecte i, a partir d’aquí, poder aconseguir el finançament necessari per realitzar les següents fases. La diputació de Tarragona també participa en el projecte amb una subvenció de 250.000 euros per a la següent fase.

L'enderrocament de l'edifici s'allargarà durant diverses setmanes
L'enderrocament de l'edifici s'allargarà durant diverses setmanes | Redacció

Comentaris