NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

Compte enrere per a l’inici de les obres d’ampliació del Centre de Lectura

L’actuació s’iniciarà aquest mes de setembre amb l’enderroc de l’edifici número 12 del carrer de la Puríssima Concepció
Imatge actual del solar del carrer de la Puríssima Concepció on es procedirà a enderrocar l'edifici número 12 | Redacció

 

El projecte de l’ampliació del Centre de Lectura ja comença a prendre forma i aviat es podran veure les primeres obres de remodelació. Està previst que durant la primera quinzena del mes de setembre es procedeixi a enderrocar l’edifici número 12 del carrer de la Puríssima Concepció. Des d’aquesta setmana, s’ha començat a habilitar l’espai i s’ha procedit a canviar les tanques metàl·liques que delimiten el solar adjacent al Centre de Lectura. Fins ara, n’hi havia unes que no permetien veure l’interior. L’enderroc forma part de la primera fase de remodelació de les obres i l’empresa Demolicions Pujols serà l’encarregada d’executar les obres. En primer lloc, s'apuntalarà l'edifici per després retirar el material intern i, finalment, enderrocar-lo.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

L’Ajuntament, tal com va acordar el passat mes d’abril, subvenciona el projecte de les obres amb un import de 150.000 euros. La xifra correspon a la demolició de l’immoble i a la redacció del projecte definitiu, a càrrec dels arquitectes Anton M. Pàmies Martorell i Albert Pàmies Thomas. A més, també servirà per elaborar un estudi de seguretat i salut i els pertinents estudis geotècnics. La segona fase i les posteriors no es faran efectives fins que no es disposi del finançament necessari per executar-les.

 

En aquest context, l’acord amb l’Ajuntament de Reus significa un primer pas per començar el projecte i, a partir d’aquí, poder aconseguir el finançament necessari per realitzar les següents fases. La Diputació de Tarragona també participa en el projecte amb una subvenció de 250.000 euros per a la següent fase.

 

L’arranjament contempla desplaçar els lavabos del teatre a la planta baixa del número 4 del carrer de la Puríssima Concepció. Pel que fa al solar del costat, a les parcel·les 6, 8 i 10, es col·locarà la nova entrada per accedir al Teatre Bartrina. Finalment, a l’immoble número 12 del mateix carrer s’hi col·locaran noves sales on es desenvoluparan diverses activitats culturals. La remodelació s’inclou dins del Pla Especial de Reforma Interior del Nucli Antic de la ciutat i l’objectiu de l’obra també és reviure el carrer de la Puríssima Concepció i donar-li més activitat. S’estima que el projecte total de l’ampliació ascendeixi a un milió dos-cents mil euros.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris