De la comunitat xinesa de Reus al Pare Manyanet, solidaritat en temps de crisi

Des de tots dos àmbits s'han fet donacions importants a l'Hospital de Reus

La comunitat xinesa de Reus ha decidit prendre una actitud proactiva en relació amb la crisi sanitària actual. Va ser el primer col·lectiu que va confinar-se, fins i tot abans que les autoritats ho plantegessin, i ara han fet donació de 3.000 mascaretes a l'Hospital de Reus. No ha estat l'única donació d'aquesta mena, i és que l'Escola Pare Manyanet ha lliurat gel hidroalcohòlic per a les mans.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Quinze litres de gel hidroalcohòlic i 3.000 mascaretes. Aquest és el balanç de la solidaritat mostrada aquest dimarts a l'Hospital Sant Joan de Reus. En el primer cas, de part de la comunitat xinesa local, un gest que la direcció del centre ha volgut agrair; «sens dubte, ens ajudarà a continuar lluitant amb fermesa contra la propagació del coronavirus». No ha estat, però, l'única donació que ha rebut el centre sanitari reusenc.

 

La comunitat xinesa ha fet donació de 3.000 mascaretes a l'Hospital Sant Joan de Reus | Hospital Sant Joan

 

La segona té per origen l'àmbit educatiu i, en concret, l'Escola Pare Manyanet. Ha decidit portar a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus fins a quinze litres de gel hidroalcohòlic per a les mans, una donació que la direcció del centre sanitari també ha volgut agrair. Són dos productes molt útils actualment per combatre l'expansió del COVID-19. Uns materials que, producte de la primera reacció social davant de la pandèmia, van esgotar-se de molts establiments.

 

Ajornada l'activitat no urgent

Des de l'equipament sanitari, a través del comunicat d'agraïment, també es volen recordar algunes de les mesures que s'han pres. D'acord amb el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l'Hospital «ha ajornat tota l’activitat de consultes externes, proves diagnòstiques i intervencions quirúrgiques no urgents fins a nou avís i manté tota l’activitat urgent i oncològica».

 

Es fa incís, també, en la importància del confinament per disminuir la probabilitat de contagi, motiu pel qual «es prega no acudir a l’Hospital si no és estrictament necessari i es limiten les visites a un màxim d’una persona per pacient».

Més notícies de la categoria Reus