Imatge de la concentració davant del Bravium Teatre de Reus

Ciutadans i entitats reusenques donen suport al Bravium durant la celebració del Dia Mundial del Teatre

Dijous passat l'Arquebisbat va decidir tancar l'edifici on es troba el teatre

Doble  reivindicació cultural la que s'ha viscut aquest matí a la plaça d'Evarist Fàbregas i Pàmies de Reus. Desenes de persones i diverses entitats culturals de la ciutat s'han aplegat per celebrar el Dia Mundial del Teatre i per donar suport al Bravium Teatre —ubicat a pocs metres de la concentració—, després que l'Arquebisbat anunciés el tancament de l'edifici on està ubicat el teatre per un «perill greu», ja que es troba en molt mal estat.

Benjamí Miguel, membre de Producciones Lucky Luke, ha explicat que fa un mes les companyies de teatre es van unir per reivindicar «la lluita contra la falta de llibertat i els drets personals», en relació amb l'empresonament de Pablo Hasél, i van decidir que aquesta unió de companyies s'havia de mantenir perquè «era la millor manera per tirar la cultura endavant». 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Hi han estat presents representants de companyies com la Gata Borda, Producciones Lucky Luke, Teatrosfera, Bravium, Tebac i també han comptat amb la col·laboració del saxofonista Ivan Sáez i la cantant Angie Rodríguez. Durant l'acte s'ha llegit un manifest i s'han fet lectures de textos de diferents autors, lectures teatrals i dramatitzades, i també alguna actuació en directe, per reivindicar que «la cultura és segura», apunta Miguel.

Suport als membres de Bravium Teatre

Aprofitant el Dia Mundial del Teatre, els presents han mostrat el seu suport als membres de Bravium Teatre, que dijous passat rebien amb sorpresa l'anunci per part de l'Arquebisbat del tancament de l'edifici. Ferran Figuerola, president de Bravium Teatre, critica que l'Arquebisbat els convoqués amb molt poc marge de temps, tot i que «respecten», diu, «l'informe tècnic dels arquitectes». 

Figuerola lamenta que la programació teatral que tenien prevista per a l'abril, maig i la primera setmana de juny els ha quedat «penjada» i que des de l'Arquebisbat de moment no els han donat cap solució. El president de l'entitat, però, ha avançat que «hi ha un gest de bona voluntat per part de l'Arquebisbat» i que més endavant podran concretar quin serà el futur per al Bravium Teatre. 

Ferran Figuerola ha volgut agrair tot el suport que fa dos dies que reben contínuament, tant per part de nombroses entitats de Reus, com per part de l'Ajuntament i també de moltíssims ciutadans que els han fet arribar missatges fent-los saber que estan al seu costat.