'Concert per al record', una ocasi贸 per homenatjar als que ja no hi s贸n

Aquest any, el concert es dedicar脿 a la ballarina Roseta Mauri i hi participar脿 la Banda Simf貌nica de Reus i les escoles de dansa de la ciutat
Imatge de la primera edici贸 del 'Concert per al record', l'any 2016 | cedida
 

 

Aquest dijous, m煤sica i dansa homenatjaran i recordaran a totes les persones que descansen al cementiri de Reus. El 'Concert per al record', que aquest any arriba a la quarta edici贸, se celebrar脿 dem脿, dijous 11 de juliol, a les 20.30 hores al Cementiri General de Reus. Dues escoles de dansa de la ciutat 鈥攅l Centre de Lectura i l'Escola Artis 鈥 ballaran al ritme de la m煤sica interpretada per la Banda Simf貌nica de Reus (BSR). L'acte estar脿 condu茂t per Josep Baiges i Helena Tarrag贸 i es far脿 al bosquet de pins que hi ha al voltant del Centre d'Interpretaci贸 del Cementiri, lloc on antigament s'ubicava el Mausoleu del General Prim. 

 

NOVETAT: Sigues el primer en con猫ixer les not铆cies i els successos de Reus gratis al m貌bil. Fes clic aqu铆!

 

El cementiri de Reus, un espai amb un valor hist貌ric i cultural

L'objectiu d'aquest concert 茅s donar a con猫ixer el patrimoni hist貌ric i cultural del cementiri de la ciutat entre la poblaci贸, aix铆 com, homenatjar el record de les persones que hi estan enterrades. Aquesta iniciativa s'emmarca dins del programa d'activitats que organitza l'Associaci贸 de Cementiris Significatius d'Europa, de la qual el cementiri de Reus en forma part, que treballa per valorar els diferents cementiris d'Europa. El concert 茅s gratu茂t per貌 t茅 una capacitat limitada de 500 persones, les entrades ja estan gaireb茅 exhaurides i per aconseguir invitacions ho podeu fer a trav茅s d'aquest enlla莽.

 

Des dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp destaquen que estan molt contents amb aquesta iniciativa i amb la resposta del p煤blic, ja que, ha tingut una molt bona rebuda. De fet, van comen莽ar oferint 300 entrades per貌, vist l'猫xit que va tenir, han ampliat aquestes places i ara ofereixen fins a 500 entrades. 芦Tampoc volem oferir places il路limitades, l'espai 茅s el que 茅s i s'ha de fer amb respecte, no volem sobrepassar aquesta xifra perqu猫 el cementiri 茅s un lloc amb intimitat禄 afirmen.

 

La Banda Simf貌nica de Reus ja hi ha participat durant dos anys

El director de la BSR, Ramon Revert茅, confessa que la primera vegada que li van proposar participar en aquest concert li va sobtar i destaca que li feia una mica de por a l鈥檋ora d鈥檈scollir el repertori que havien d鈥檌nterpretar, 芦s鈥檋a de triar b茅, no se li pot faltar el respecte a la gent禄 afirma. En aquest sentit, explica que el primer any van ser molt curosos a l'hora d'escollir quines peces havien de tocar durant el concert. Revert茅 afirma que, amb l'experi猫ncia dels altres anys i amb la bona rebuda del p煤blic, cada vegada els costa menys escollir el repertori, en aquest sentit, Revert茅 conclou que 芦el que intentem oferir als assistents 茅s m煤sica coneguda i que agradi al p煤blic禄. 

 

Pel que fa a aquest any, amb motiu de l鈥檃ny Roseta Mauri, les escoles de dansa de Reus tamb茅 actuaran al concert, cosa que ha condicionat bastant a l鈥檋ora d'escollir el repertori. Aix铆 doncs, aquest any, perqu猫 les escoles de dansa puguin ballar al ritme de la m煤sica de la BSR, s鈥檋i podr脿 escoltar m煤sica espanyola, m煤sica cl脿ssica 鈥攏o hi faltar脿 el popular tema de 鈥楨l llac dels cignes鈥欌 i m煤sica amb un estil m茅s caribeny amb composicions del mexic脿 Arturo M谩rquez. 

 

D鈥檃ltra banda, un dels components de la BSR, Oriol Camprub铆, tamb茅 explica que 茅s una experi猫ncia molt bonica i assegura que el cementiri de Reus 茅s un lloc amb un 芦cert encant i un cert misticisme, tocar all脿 茅s una experi猫ncia molt bonica i no estem acostumats a tocar en espais com aquest禄. A m茅s, afegeix que 芦茅s una ocasi贸 per recordar a les persones que tens enterrades all脿, que estimaves i que ja no hi s贸n, i 茅s una bona excusa per visitar-les i pensar en elles禄. De fet, el concert es diu 鈥楥oncert per al record鈥 i 芦gaireb茅 tothom t茅 algun familiar o amic enterrat al cementiri de Reus i nosaltres volem dedicar-los aquesta m煤sica禄.