Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

NOVETAT GRATIS:

T'enviem gratis al mòbil les últimes notícies de Reus. Fes clic aquí et sorprendrà!

'Concert per al record', una ocasió per homenatjar als que ja no hi són

Aquest any, el concert es dedicarà a la ballarina Roseta Mauri i hi participarà la Banda Simfònica de Reus i les escoles de dansa de la ciutat
Imatge de la primera edició del 'Concert per al record', l'any 2016 | cedida
 

 

Aquest dijous, música i dansa homenatjaran i recordaran a totes les persones que descansen al cementiri de Reus. El 'Concert per al record', que aquest any arriba a la quarta edició, se celebrarà demà, dijous 11 de juliol, a les 20.30 hores al Cementiri General de Reus. Dues escoles de dansa de la ciutat —el Centre de Lectura i l'Escola Artis — ballaran al ritme de la música interpretada per la Banda Simfònica de Reus (BSR). L'acte estarà conduït per Josep Baiges i Helena Tarragó i es farà al bosquet de pins que hi ha al voltant del Centre d'Interpretació del Cementiri, lloc on antigament s'ubicava el Mausoleu del General Prim. 

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

El cementiri de Reus, un espai amb un valor històric i cultural

L'objectiu d'aquest concert és donar a conèixer el patrimoni històric i cultural del cementiri de la ciutat entre la població, així com, homenatjar el record de les persones que hi estan enterrades. Aquesta iniciativa s'emmarca dins del programa d'activitats que organitza l'Associació de Cementiris Significatius d'Europa, de la qual el cementiri de Reus en forma part, que treballa per valorar els diferents cementiris d'Europa. El concert és gratuït però té una capacitat limitada de 500 persones, les entrades ja estan gairebé exhaurides i per aconseguir invitacions ho podeu fer a través d'aquest enllaç.

 

Des dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp destaquen que estan molt contents amb aquesta iniciativa i amb la resposta del públic, ja que, ha tingut una molt bona rebuda. De fet, van començar oferint 300 entrades però, vist l'èxit que va tenir, han ampliat aquestes places i ara ofereixen fins a 500 entrades. «Tampoc volem oferir places il·limitades, l'espai és el que és i s'ha de fer amb respecte, no volem sobrepassar aquesta xifra perquè el cementiri és un lloc amb intimitat» afirmen.

 

La Banda Simfònica de Reus ja hi ha participat durant dos anys

El director de la BSR, Ramon Reverté, confessa que la primera vegada que li van proposar participar en aquest concert li va sobtar i destaca que li feia una mica de por a l’hora d’escollir el repertori que havien d’interpretar, «s’ha de triar bé, no se li pot faltar el respecte a la gent» afirma. En aquest sentit, explica que el primer any van ser molt curosos a l'hora d'escollir quines peces havien de tocar durant el concert. Reverté afirma que, amb l'experiència dels altres anys i amb la bona rebuda del públic, cada vegada els costa menys escollir el repertori, en aquest sentit, Reverté conclou que «el que intentem oferir als assistents és música coneguda i que agradi al públic». 

 

Pel que fa a aquest any, amb motiu de l’any Roseta Mauri, les escoles de dansa de Reus també actuaran al concert, cosa que ha condicionat bastant a l’hora d'escollir el repertori. Així doncs, aquest any, perquè les escoles de dansa puguin ballar al ritme de la música de la BSR, s’hi podrà escoltar música espanyola, música clàssica —no hi faltarà el popular tema de ‘El llac dels cignes’— i música amb un estil més caribeny amb composicions del mexicà Arturo Márquez. 

 

D’altra banda, un dels components de la BSR, Oriol Camprubí, també explica que és una experiència molt bonica i assegura que el cementiri de Reus és un lloc amb un «cert encant i un cert misticisme, tocar allà és una experiència molt bonica i no estem acostumats a tocar en espais com aquest». A més, afegeix que «és una ocasió per recordar a les persones que tens enterrades allà, que estimaves i que ja no hi són, i és una bona excusa per visitar-les i pensar en elles». De fet, el concert es diu ‘Concert per al record’ i «gairebé tothom té algun familiar o amic enterrat al cementiri de Reus i nosaltres volem dedicar-los aquesta música».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris