Condemnen a presó l'autor dels robatoris a l'Hotel Gaudí i a la botiga de perfumeria Clarel de Reus

Els fets van tenir lloc el passat novembre en pocs dies de diferència
Imatge de la façana principal de l'Hotel Gaudí de Reus | Hotel Gaudí

 

L'Audiència Provincial de Tarragona ha condemnat a cinc anys i tres mesos de presó a l'autor dels robatoris a l'Hotel Gaudí i a la botiga de perfumeria Clarel del carrer del Vent de Reus. Els fets van tenir lloc el novembre passat en pocs dies de diferència generant una alarma social entre els comerciants de la zona, reclamant mesures per a millorar la seguretat del barri.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

El robatori a la botiga perfumeria Clarel es va produir el dimecres 14 de novembre a les 19.54 hores de la tarda, tal com indica la sentència. L'home va entrar dins l'establiment amb un passamuntanyes i va amenaçar a la dependenta amb una navalla obligant-la a obrir la caixa registradora per obtenir els diners. La treballadora no va patir cap agressió física, ja que va ser un robatori amb intimidació, i el lladre es va endur 101 euros.

 

Per aquests fets, l'home ha estat condemnat a una pena de tres anys i sis mesos de presó com a autor d'un robatori amb intimidació en establiment obert al públic, de menor entitat, i amb agreujant de reincidència i de disfressa i atenuant de drogoaddicció.

 

La botiga de perfumeria Clarel del carrer del Vent de Reus. | Cedida

 

La mateixa perfumeria va patir dos robatoris més la setmana següent, com també la farmàcia Piqué de la Plaça Mercadal. En un primer moment, l'home havia estat condemnat per aquests tres robatoris però va presentar recurs i l'Audiència Provincial de Tarragona va decidir absoldre'l per falta de proves. L'Audiència dictamina que els enregistraments de les càmeres dels establiments no permeten assegurar al 100% que es tracta de la mateixa persona.

 

Els fets succeïts al carrer del Vent van generar una alarma social entre els comerciants de la zona. Els veïns reclamaven més seguretat i accions concretes. Finalment, aquest passat mes de maig, l'Ajuntament de Reus va col·locar diverses càmeres de vigilància al centre de la ciutat. Segons indicava el consistori, la mesura ha de servir per «incrementar la sensació de seguretat dels veïns i, alhora, evitar fets incívics i delictius».

 

Robatori a l'Hotel Gaudí de Reus

El robatori a l'Hotel Gaudí de Reus es va produir el diumenge 11 de novembre de 2018 a les 22.17 hores de la nit, tal com indica la sentència. L'home, acompanyant d'una altra persona, va irrompre a la recepció i va amenaçar a la treballadora de l'hotel reclamant els diners de la caixa. L'individu va assegurar que sinó ho deia saltaria el taulell i que es trauria el que portava a la butxaca.

 

Finalment, els dos homes van endur-se 350 euros en efectiu, que era la quantitat que hi havia a la caixa registradora en aquell moment. Per aquests fets, un dels dos homes ha estat condemnat a una pena d'un any i 9 mesos de presó com a autor d'un delicte de robatori amb intimidació en establiment obert al públic, de menor entitat, amb agreujant de reincidència i de disfressa i atenuant de drogoaddicció.