Un conductor quadruplica la taxa d'alcoholèmia a Reus

Els fets han succeït aquesta matinada de dijous i la Guàrdia Urbana li ha obert diligències penals
Un control d'alcoholèmia a la ciutat de Reus. Imatge d'arxiu. | Laia Solanellas

 

La Guàrdia Urbana de Reus ha obert diligències penals contra un conductor aquesta matinada a la ciutat, per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques. En aquest sentit, un veí de Reus ha quadruplicat la taxa d'alcoholèmia permesa, mentre conduïa el seu turisme per l'avinguda del Comerç.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Un reusenc quadruplica la taxa d'alcohol permesa

Quan passaven deu minuts de les quatre de la matinada d'aquest dijous, 14 de febrer, la Guàrdia Urbana de Reus ha instruït diligències penals contra el conductor d'un turisme Citroën Xsara per conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques. El conductor, un veí de Reus de 40 anys d'edat, ha estat aturat a l'avinguda del Comerç pels agents del cos municipal de seguretat.

 

Un cop aturat per la Guàrdia Urbana de la ciutat, li han realitzat la prova d'alcoholèmia i ha donat un resultat positiu d'1,09 mil·ligrams per litre d'aire espirat, quadruplicant la taxa permesa de 0,25 mg/l.

 

L'incident ha succeït a l'avinguda del Comerç de Reus | Google Maps

 

Delicte contra la seguretat viària

Conduir sota l'efecte de l'alcohol quan se superen els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat és considerat un delicte contra la seguretat viària, mentre que es redueix als 0,40 mg/l en cas d'accident. En aquest sentit, superar aquesta xifra pot comportar penes de presó d'entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d'entre un i quatre anys. 

 

Els conductors no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d'una falta administrativa.

 

També et pot interessar: