Juan Carlos Sánchez (Cs Reus) convoca la militància per explicar la situació del partit

Raquel Tamar García, possible cap de llista| El partit carrega contra les «expectatives personals frustrades» de Sánchez
Juan Carlos Sánchez, aquest dilluns, a la sala de premsa de l'Ajuntament de Reus | J.O.

 

La guerra entre Reus i Barcelona de Ciutadans no ha acabat. Aquest vespre mateix Juan Carlos Sánchez ha convocat la militància local per explicar-los la situació. Dilluns ho va fer de manera pública i davant de la premsa; avui, l'encara portaveu de la formació, «ha convocat extraoficialment als afiliats per explicar-los el que ha passat» segons confirmen fonts del partit a TarragonaDigital.

 

Convocatòria i contraconvocatòria

Juan Carlos Sánchez ha convocat els afiliats a Cs Reus aquest vespre per tal de donar explicacions de la situació del partit a la capital del Baix Camp. Segons ha pogut saber aquest mitjà, persones en sintonia amb el portaveu estan fent circular, des d'ahir dimarts, un missatge per donar-li suport. El missatge anima a «acudir en massa» a la trobada amb Sánchez.

 

Volen mostrar-li el seu suport i «fer veure a la cúpula del partit el nostre malestar». A més, asseguren, durant l'acte es recolliran firmes perquè Juan Carlos i el seu equip siguin restituïts. «Ens juguem Reus», sentencia el missatge. En paral·lel, els afiliats han rebut un comunicat del partit recordant-los que «les reunions que no es convoquin segons estableixen els estatuts i tramitades per òrgans oficials del partit, no es consideraran autoritzades».

 

Aquest comunicat ataca de nou a Juan Carlos Sánchez, sense mencionar-lo. Afegeix que «els afiliats ens devem al projecte col·lectiu de Ciudadanos i són legítimes les aspiracions personals de tots». Etziba, però, que «la frustració d'aquestes expectatives personals mai és excusa per traspassar els límits estatutaris i perjudicar la feina de la immensa majoria d'afiliats».

 

Fonts de la militància local del partit consideren que és un intent de la direcció de controlar més enllà del que es pot tolerar l'activitat dels afiliats. Resta per veure quin efecte tindrà, però no seria estrany que l'avís tingués l'efecte contrari i, lluny de desactivar els suports a Sánchez a l'agrupació reusenca, els fes créixer.

 

Juan Carlos Sánchez durant la roda de premsa de dilluns | Jordi Olària Gras

 

Segon comunicat de Cs contra l'agrupació de Reus

La junta gestora imposada pel partit ha enviat un segon comunicat, aquest als mitjans de comunicació, justificant la creació d'aquesta junta gestora. El comunicat és el següent:

 

«Ciutadans (Cs) comunica que l’agrupació de la formació taronja a Reus ha de complir les resolucions o directrius tant organitzatives com polítiques emanades dels òrgans del partit. En conseqüència, el partit ha cregut necessari nomenar una gestora amb l’objectiu de reactivar l’activitat de l’agrupació al municipi.

 

Des de la formació taronja reiteren que existeix un equip preparat i expliquen que les llistes de Reus es presentaran juntament amb les de la resta de la província de Tarragona i de tota Catalunya.

 

Des de la nova direcció de Cs Reus, per tant, s'acusa la fins ara executiva local del partit de no complir les ordres donades o no ser prou activa, sense arribar a especificar a què fa referència concretament».

 

 

Raquel Tamar García, possible cap de llista

Raquel Tamar García, possible cap de llista de Cs Reus | Twitter @raqueltamargc

 

Fonts de Ciutadans a Reus consultades per aquest mitjà apunten que Raquel Tamar García seria la futura cap de llista de la formació a les eleccions municipals per Reus. L'actual assessora municipal compta amb el suport de la direcció del partit i, de fet, és secretària provincial de comunicació de Cs a Tarragona i coordinadora de relacions institucionals de Cs a Tarragona Sud.

 

Se la considera formada i preparada, tant per part del partit com d'altres formacions de l'Ajuntament de Reus. Altres fonts, tant de la formació taronja com d'altres partits, apunten que el seu actiu més important és l'apadrinament de la jerarquia de la formació. Asseguren que té un discurs més dur i menys conciliador que l'actual grup municipal, i que li pot costar defensar-se fora dels debats nacionals i del discurs oficial del partit perquè no hi està tan bregada.

 

La denúncia d'irregularitats, origen del conflicte

El conflicte entre Cs Reus i la cúpula catalana del partit es va començar a gestar a l'hora de fer les llistes electorals. La proposta de butlleta electoral que es va enviar des de Reus va rebre vetos i imposicions per part de la jerarquia superior del partit. No es van acceptar ni Guillermo Figueras ni Pepa Labrador, tots dos, actuals regidors del grup municipal. A més, i segons va explicar el mateix Juan Carlos Sánchez, portaveu de la formació, s'imposaven noms que l'agrupació local no havia volgut incloure en un primer moment.

 

Malgrat aquest estira-i-arronsa, Cs Reus va acabar cedint, i el partit va confirmar Juan Carlos Sánchez com a líder de llista el 28 de febrer. Va ser l'última comunicació entre Reus i Barcelona abans que esclatés el conflicte actual, que ha acabat amb la destitució unilateral de l'executiva local de Reus del partit. Tot plegat arrenca tres dies després de confirmar Sánchez, el 3 de març, quan aquest alerta als òrgans pertinents del partit que hi ha un alt càrrec de la formació de l'àmbit català que podria amagar irregularitats.

 

La resposta de la cúpula catalana arriba tres dies després, el 6 de març, de la mà de Carlos Carrizosa, segons va detallar Juan Carlos Sánchez. Afirma que se li va comunicar que, tot i haver estat ratificat, no encapçalaria la llista electoral de Reus, precisament, per haver denunciat les presumptes irregularitats d'aquest alt càrrec de Ciutadans.

 

Juan Carlos Sánchez fa pública aquesta situació dilluns, i l'endemà mateix, el partit destitueix l'executiva local de manera unilateral i hi imposa una junta gestora. A partir d'aquest dimarts, doncs, l'agrupació local de Cs Reus està en mans dels càrrecs corresponents de Cs a la demarcació de Tarragona.

Més notícies de la categoria Reus