NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
L'artista i el Ciri Pasqual de la Congregació de la Puríssima Sang de Reus

La congregació de la Puríssima Sang de Reus fa la presentació, ofrena i benedicció del ciri pasqual

L'acte s'ha fet en la primera missa des de l'inici del confinament

La normalitat ha arribat a la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus. Després d'anul·lar la majoria d'actes de la Setmana Santa, amb l'aforament limitat a un terç i amb el compliment de totes les mesures de seguretat decretades per les autoritats competents, els fidels s'han reunit a dos quarts de dotze d'aquest diumenge per a celebrar la primera missa des de la declaració de l'estat d'alarma.

En començar la missa, s'ha fet la presentació, ofrena i benedicció del ciri pasqual, obra de la pintora reusenca, Teresa Masdeu. En finalitzar la celebració, ha explicat que les obres roses que envolten la creu simbolitzen les flors que el Diumenge de Pasqua acompanyen les nenes durant la Funció de la Coronació del Senyor. La majoria de les flors són de color blanc, com a símbol de puresa i pau. L'artista, a més, ha volgut ressaltar que hi destaca una flor groga «com a exhortació de l'alegria i l'amistat».

Durant l'homilia del diumenge, Mossén Cedó ha recordat que «la llum del ciri pasqual ens trasllada de la penombra del Divendres Sant a la nova realitat de la Pasqua», una nova realitat que endinsa amb el pas a les successives fases del desconfinament. En nom de la Congregació, el clavari, el Dr. Francesc Pardo, ha volgut agrair la dedicació i l’esforç de Teresa Masdeu en l’elaboració del ciri, alhora que ha remarcat la bellesa i complexitat de l’obra.

Pardo ha recordat, també, l’especial vincle que té Teresa Masdeu amb la Reial Congregació des de l’estiu de 1987, quan, per encàrrec de la Junta de Govern presidida pel seu pare, la reusenca va pintar amb el mestre Pere Calderó i Narsi Fusté el fresc del presbiteri, en què l’escena més rellevant és, precisament, la Funció de la Coronació.


Comentaris

envia el comentari