Imatge de la Processó del Sant Enterrament de Reus del 2019

La congregació de la Puríssima Sang de Reus suspèn la Processó del Solemne Enterrament

Es compromet, però, a organitzar el Pregó de la Setmana Santa de Reus i la processó de Les Tres Gràcies

La Reial Congregació de la Puríssima Sang del Nostre Senyor Jesucrist de Reus ha anunciat que malauradament ha decidit suspendre la Solemne Processó del Sant Enterrament de Reus d'aquest any a causa de la situació marcada pel coronavirus.

«La Covid-19 segueix marcant la nostra vida pública i torna a posar en dubte els actes de celebració de Setmana Santa», indica la congregació en un comunicat emès aquest dilluns, 8 de febrer. «En aquest context, la Junta de Govern de la Reial Congregació es troba amb l'obligació moral d'anunciar que suspèn, amb molt pesar, la Solemne Processó del Sant Enterrament de Reus, processó en la qual hi participen totes les entitats vinculades a la Setmana Santa de la ciutat», informen des de l'entitat. L'acte s'hauria d'haver celebrat el Divendres Sant d'enguany, que cau en el dia 2 d'abril

Organitzaran el Pregó i Les Tres Gràcies

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Tot i la suspensió del gran acte de la Setmana Santa, la Junta de la congregació ha anunciat que segueix buscant «la fórmula» per poder preservar el màxim nombre d'actes. Per això, «es compromet», sempre que no hi hagi «una modificació del marc legal vigent», a organitzar el Pregó de la Setmana Santa de Reus i la processó de Les Tres Gràcies, la qual és Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional de Catalunya.

Segona Setmana Santa condicionada per la Covid-19

Aquesta serà la segona Setmana Santa marcada per la situació sanitària, i és que l'any passat el primer confinament va arribar poques setmanes abans que se celebrés aquesta cita. A Reus tots els actes van quedar afectats i tan sols se'n van celebrar uns quants i a porta tancada. La Setmana Santa va fer el salt a la televisió i a les xarxes socials, des d'on els feligresos i ciutadans van poder seguir actes com la processó de les Tres Gràcies, l'Adoració al Sant Crist de la Sang, la Missa de Passió de Diumenge de Rams, la Cena del Senyor de Dijous Sant o el Viacrucis de Divendres Sant, entre d'altres.

Pel que fa a les celebracions litúrgiques i religioses d'aquest 2021, de moment algunes congregacions ja s'han pronunciat al respecte, com ara a Tarragona, on l'Agrupació d'Associació de Setmana Santa de la ciutat va anunciar fa dues setmanes que suspenien els actes «que poden implicar aglomeracions» i que estan treballant en propostes d'«esdeveniments alternatius».