Consells imprescindibles per fer la compra a Reus durant el confinament

L’Ajuntament de Reus posa a l’abast de la ciutadania el llistat d’establiments oberts o amb repartiment a domicili durant l’estat d’alarma
Reus disposa de diversos establiments que permeten l'entrega de comandes a domicili | Laia Solanellas

 

És molt important que els reusencs i les reusenques es quedin al seu domicili i només surtin en casos excepcionals en aquest moment de confinament, és per això que des de l'Ajuntament de Reus ja s'han activat també diversos mecanismes de coordinació per ajudar a la ciutadania en tot el que sigui possible.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Pel que fa a la cistella de la compra, l’Ajuntament de Reus ofereix un llistat dels diferents establiments que hi ha oberts a la ciutat. Les parades del Mercat Central i del Mercat del Carrilet ofereixen un producte fresc i de proximitat i estan obertes al públic. Durant aquests dies de Setmana Santa, l’horari del Mercat Central és de dilluns a dijous de 8.00 hores a 14.00 hores i el dissabte també de 8.00 hores a 14.00 hores. El Mercat del Carrilet manté els mateixos dies d’obertura però entre les 7.30 hores i les 14.00 hores.

 

El consistori recorda que cal anar a comprar de manera individual, mantenir les distàncies de seguretat i evitar aglomeracions, sense tocar cap producte de les parades i, si és possible, pagar amb targeta de crèdit per evitar l’ús de diners. Des de Mercats de Reus, es recomana trucar abans a la parada per encarregar la comanda i reduir així al màxim el temps d’espera per fer la compra. A més, també es pot preguntar a la parada si porten la comanda a casa, moltes fan repartiment a domicili aquests dies.

 

En el següent enllaç es troben els telèfons de les parades d’alimentació del Mercat Central i del Carrilet. Per una altra banda, des de Reus Mobilitat i Serveis, l’empresa municipal que gestiona els Mercats de Reus, s’ha habilitat un servei per donar informació als clients: per qualsevol informació referent a les parades es pot trucar al 977 300 066 i prémer l’opció 4 (aquest telèfon està operatiu de dilluns a divendres de 9.00 hores a 13.30 hores). A més, també es mantenen actives les xarxes socials dels Mercats de Reus a twitter, Instagram i Facebook des d’on s’informa de qualsevol novetat.

 

L'Ajuntament de Reus recomana trucar abans a la parada del Mercat Central o del Carrilet per fer la comanda | Laia Solanellas

 

Els establiments d’alimentació oberts o amb servei d’entrega a domicili

L’Ajuntament de Reus també facilita la informació i el contacte dels diferents establiments d’alimentació oberts o amb servei d’entrega a domicili repartits arreu de la ciutat mitjançant la Unió de Botiguers i El Tomb de Reus.

 

Els establiments d’alimentació afiliats a Unió de Botiguers que estan oberts o amb servei d’entrega a domicili són els següents: Alimentació Masip, Cal Sendra, Casa Borrull, Casa Pià, Celler del Pallol, Forn Vell Anglès, La Sirena, Pastisseria Caelles, Pastisseria Maika, Gelats i Torrons Xixona. A través del següent enllaç es consultar l'horari i els telèfons de contacte de les botigues.

 

Diversos paradistes del Mercat Central de Reus porten els productes a les llars. | Laia Solanellas

Els establiments d’alimentació afiliats al Tomb de Reus que estan oberts o amb servei d’entrega a domicili són els següents: Granier, Colmado Baró, Panishop, Forn de Pa Bo, Forn Sistaré, Nostrum, Casa Pià, Cansaladeria Segarra, Colmado Giner – Les Taules, Can Vicenç, Forn Vell Anglès i La Sirena. A través del següent enllaç es consultar l'horari i els telèfons de contacte de les botigues.

 

Paral·lelament, l’Ajuntament de Reus ha habilitat un formulari al portal web Reus.cat per tal que els negocis i botigues de la ciutat puguin guanyar visibilitat i informar del tipus de servei que poden oferir als seus clients durant la crisi sanitària de la Covid-19.

 

El formulari recull les dades dels comerços i negocis per sector i pregunta com poden subministrar el seu producte: a través de servei a domicili, comanda prèvia i recollida a la botiga, compra en línia, venda directa, whatsapp o correu electrònic entre altres. També demana altres aspectes com ara si hi ha un import de compra mínim o quins són els dies i els horaris actuals d’obertura dels establiments. La llista d’empreses i les dades que s’enviïn al formulari es faran públiques en un llistat que es penjarà a la web del consistori en els pròxims dies.

 

L'Ajuntament de Reus posa a disposició de la ciutadania una xarxa de voluntariat a totes aquelles persones que vulguin ajudar | TarragonaDigital

 

Xarxa de voluntariat

Arran de l’ordre de confinament decretada amb l’estat d’alarma, els Serveis Socials municipals han detectat un augment de necessitats de persones, especialment gent gran, que tenen dificultats per veure cobertes les necessitats bàsiques, ja que no poden sortir de casa a comprar, a buscar medicaments a la farmàcia o baixar les escombraries. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Reus posa a disposició una xarxa de voluntariat oberta a totes aquelles persones que vulguin ajudar.

 

Les persones interessades a fer tasques de voluntariat cal que us registreu omplint el següent formulari amb el tipus d’ajuda que podeu oferir (telefònica o presencial) i la disponibilitat diària i horària. La regidoria de Benestar Social s’encarregarà de coordinar l’equip de voluntaris i de registrar les necessitats que es vagin detectant des de les àrees bàsiques de salut i dels Serveis Socials municipals entre les persones confinades més vulnerables.

 

Els requisits per ser voluntari és viure a Reus, tenir entre 15 i 60 anys en el cas del voluntariat presencial i sense límit d’edat per al voluntariat telefònic, i haver llegit atentament el protocol i acceptar-ne les condicions.