Es constitueix el nou Patronat de la Llotja de Reus

La sessió constitutiva també ha servit per aprovar els nous Estatuts de l'ens, que dataven de l'any 1972
Fotografia de la constitució del nou Patronat de la Llotja de Reus | Cedida

La Llotja de Reus ha aprovat aquest divendres la constitució del seu nou patronat amb un total de 24 membres. Hi formen part operadors de tots els sectors agroalimentaris que tenen en l'ens l'organisme de referència a l'hora de fixar els preus dels seus productes, com també administracions com la Generalitat, la Diputació de Tarragona o l'Ajuntament de Reus.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

L'ens fixa els preus orientatius de productes hortofrutícoles, fruits secs, olis, productes vinícoles, cereals i pinsos, ous, ramaderia i del sector avícola. A més, a partir d'aquest Patronat es constituiran les diverses Taules de Preus que són les que establiran cada cotització concreta en les trobades que tenen lloc cada dilluns. El preu que fixa la Llotja de Reus es orientatiu i és el resultat d'un consens entre els operadors del sector que hi prenen part, tal com indica la Llotja de Reus.

El procés està mercat per la llei de l'oferta i la demanda que governa l'economia de mercat. El procediment es basa en l'aportació d'un ampli espectre d'informadors convidats entre els principals actors del sector, unes aportacions que se sotmeten a una ponderació matemàtica de la que resulta aquest preu de referència. El rol de la institució de la Llotja és, tal com explica l'ens, «absolutament neutral limitant-se a acollir aquesta negociació que acaba fixant el preu de l'avellana i els altres productes sobre els que la Llotja té competències».

El sistema d'elaboració dels preus orientatius dels fruits secs a la Llotja de Reus se sotmet a un reglament que va ser debatut, perfeccionat i implantat a partir dels treballs de la «taula dels preus dels fruits secs», coordinada per la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

La sessió constitutiva també ha servit per aprovar els nous Estatuts del Patronat de la Llotja de Reus, que substitueixen als anteriors, elaborats l'any 1972. 

"🤑ATENCIÓ: Reus ja ha recaptat més diners per incivisme que en tot el 2018" "La quarta Mostra d'Entitats de Voluntariat de Reus escalfa motors"