Ja es pot consultar el cens electoral a Reus per a les Eleccions Generals

La finalitat és poder fer qualsevol reclamació d'inclusió o exclusió al cens electoral
Les Eleccions Generals seran el dia 28 d'abril | Laia Solanellas
 

 

L'Ajuntament de Reus posa a disposició de la ciutadania el cens electoral de cara a les Eleccions Generals del pròxim 28 d'abril. La consulta es podrà fer els dies laborables compresos entre el període de l'11 de març fins al 18 de març, els dos dies inclosos. La llista es va tancar el dia 1 de gener del 2019 i contempla tots els canvies d'empadronament que s'han fet fins al dia 28 de desembre de l'any 2018. Es podrà fer qualsevol reclamació d'inclusió o d'exclusió al cens electoral. 

 

On i quan es podran consultar aquestes dades?

Tot ciutadà que vulgui conèixer aquestes dades s'haurà d'adreçar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, situada a la planta baixa  de l'Ajuntament de Reus (Plaça Mercadal, 1) i l'horari d'atenció al públic és de dilluns a dijous de 8.30 hores a 14.00 hores i de 16.00 hores a 18.00 hores i els divendres de 8.30 hores a 14.00 hores. 

 

On i com es podran fer les reclamacions?

Durant els dies compresos entre l'11 de març i el 18 de març es podrà fer qualsevol reclamació d’exclusió o inclusió a les còpies del cens electorals que es faciliten als responsables de les candidatures per a realitzar enviaments postals de propaganda electoral. Qualsevol reclamació es podrà fer en línia omplint una sol·licitud que es pot trobar al següent enllaç.

 

Al llarg de tot el període electoral, l'Oficina del Cens Electoral disposa d'un servei d'informació al públic i l'horari d'atenció de consultes telefòniques serà de dilluns a divendres de 9.00 hores a 14.00 hores. Les consultes es podran fer a través de diferents telèfons: 977 24 96 62, 977 24 85 78 i el fax 977 21 33 40, el 901-101-900 també admetrà consultes. 

 

Les persones que tinguin un certificat electrònic acceptat per la seu electrònica de l'Institut Nacional d'Estadística, podran consultar les seves dades censals a través d'aquest enllaç.

 

Eleccions Generals

Recordem que les pròximes Eleccions Generals al Congrés Espanyol seran el diumenge 28 d'abril. Després de la moció de censura proposada pel Partit Socialista Obrer Espanyol i aprovada per majoria a la cambra, Pedro Sánchez va formar un nou Govern, els pressupostos del qual no van aconseguir el suport necessari per ser aprovats. A causa d'això, el president Sánchez va decidir convocar noves eleccions. La decisió es va prendre el passat 13 de febrer i la data específica es va fer pública el dia 15 de febrer després d'un Consell de Ministres. Recordar que aquestes no seran les úniques eleccions que hi haurà durant el 2019, del 23 al 26 de maig se celebren les Eleccions al Parlament Europeu, coincidint així, amb les eleccions municipals del dia 26 de maig