Convoquen «anar a llençar la brossa» cada dia a algun lloc de Reus per denunciar «la brutícia de l'Estat»

Més de 200 persones han participat en una assemblea oberta, on s'ha acordat seguir treballant en noves accions
Més de 200 persones han participat en una assemblea oberta, on s'ha acordat seguir treballant en noves accions | Jordi Olària

Entre 200 i 300 persones han participat, aquest diumenge, a l'assemblea oberta convocada a Reus per organitzar les mobilitzacions dels pròxims dies. Han proposat concentrar-se cada dia, a partir de demà dilluns, a les vuit del vespre per «anar a llençar la brossa» a algun punt de la ciutat, cada dia diferent, com una acció simbòlica per denunciar «la brutícia de l'Estat», una acció que aquest mateix diumenge s'ha executat a Barcelona.

S'ha proposat, també, mantenir la convocatòria d'aquesta assemblea oberta cada diumenge a dos quarts de set per seguir-se organitzant. Per fer més àgil el seu funcionament, les persones que hi han participat s'han distribuït en grups en funció de la seva ocupació: treballadors del sector públic, del privat, autònoms, estudiants d'institut, d'universitat i jubilats.

Els grups han exposat les reflexions que han compartit i, principalment, la disponibilitat de mobilitzar-se i els recursos disponibles. No n'han sortit accions concretes, però sí possibles línies d'actuació, com traslladar les mobilitzacions a altres zones de la ciutat que no siguin el centre de la ciutat.

Imatge de l'assemblea ciutadana oberta celebrada aquest diumenge a Reus | Jordi Olària

Han establert relleus en mobilitzacions de llarga durada

Pel que fa a l'organització interna, una de les línies de treball que s'ha posat sobre la taula és la d'establir relleus pel que fa a les mobilitzacions de més llarga durada, com és el cas de talls perllongats de carreteres o vies. No es descarta, de fet, implicar-se en accions fora de la ciutat que siguin realment significatives i es considerin importants, siguin a l'àrea metropolitana de Tarragona o fins i tot fora de la regió.

Un altre dels àmbits que s'ha tractat és el dels infants, que poden condicionar la capacitat de mobilització de pares i mares. Membres del Casal Despertaferro han ofert l'entitat per poder-hi tenir cura de la canalla si s'organitza un equip que pugui encarregar-se'n. A l'assemblea hi han participat persones a títol individual d'un ampli espectre polític local, tot i que ha estat el sector de l'Esquerra Independentista qui ha obert el debat, mantenint que no tenien intenció de capitalitzar la mobilització, sinó d'encetar aquesta dinàmica d'assemblees perquè funcionin de manera autònoma.

"🎭 S’exhaureixen les entrades per a les visites nocturnes al Cementiri General de Reus" "🐱 Reus compta amb més d’una vuitantena de colònies de gats en els carrers de la ciutat"