Important cop contra el narcotràfic dels Mossos a Reus i Cambrils amb dos detinguts

S'han pogut intervenir 350.000 euros provinents de la venda de la droga | S'ha trobat el rastre de com a mínim 20 quilos de cocaïna i la investigació dels Mossos segueix oberta

 

Important operació conjunta contra el narcotràfic dels Mossos d'Esquadra de Reus i la Guàrdia Urbana de Reus aquest dijous, 7 de febrer. S'han detingut com a mínim dues persones, una de nacionalitat francesa i una de nacionalitat espanyola, i s'han pogut recuperar 350.000 euros en dos escorcolls, a Reus i Cambrils. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, els Mossos d'Esquadra van interceptar un vehicle Lancia Ypsilon amb Pierre R., de nacionalitat francesa, aquest dijous al voltant de les set de la tarda circulant per Reus. En l'escorcoll del cotxe es van trobar 100.000 euros.

 

Els policies feia dies que anaven darrere d'aquest home amb vigilàncies i seguiments i ahir es va decidir aturar-lo per poder escorcollar el seu vehicle. Els investigadors de la policia catalana van aconseguir l'autorització judicial per entrar a casa del detingut, al camí de la Mare de Déu, cantonada amb el carrer de l'Escultor Juli Antoni, a Mas Iglésies —tal com es pot veure en el vídeo que acompanya aquesta notícia—, i allà s'hi van trobar 100.000 euros més en dos paquets de 50.000 euros. Els policies estan convençuts, per les investigacions que s'han fet els darrers dies, que són producte de la venda il·lícita de droga; concretament de cocaïna.

 

Armes i molts diners en un pis de Cambrils

L'important botí, però, es va trobar en un domicili de Cambrils. Els Mossos d'Esquadra van entrar en un pis que també feia dies que tenien sota el radar i allà s'hi van trobar 150.000 en metàl·lic. Alhora, també s'hi van trobar cinc armes, diversos silenciadors i munició per totes les armes. Els Mossos d'Esquadra van fer l'entrada al pis amb el suport d'agents especialistes en assalts com l'ARRO i també es van activar els experts en la desactivació d'explosius TEDAX quan es van trobar també granades de mà i bengales de posició marítima.

 

En aquest pis de Cambrils s'ha pogut detenir una dona de nacionalitat espanyola, Francisca Josefa L.M. i s'hi han trobat diversos embolcalls de plàstic on, segons els investigadors, hi havia hagut la cocaïna que la policia buscava.

 

Imatge de l'immoble del Camí de la Mare de Déu de Reus on s'ha produït el registre | TarragonaDigital

 

Havien mogut uns 30 quilos de cocaïna

 

Segons les informacions a les quals ha tingut accés TarragonaDigital, s'han trobat gairebé una vintena d'aquests paquets que podien arribar a contenir gairebé un quilo de cocaïna cadascun, per tant, fa pensar que aquestes persones havien mogut més de vint quilos de cocaïna. Tot i que per les informacions a les quals havia accedit la Unitat d'Investigació de Reus la droga podria ascendir als 30 quilos.

 

Narcolladres: robar droga a altres narcos, negoci rodó

Segons ha pogut saber aquest mitjà, els embolcalls no són iguals entre ells i tenen diversos dibuixos i decoracions dels que es fan servir els narcos per marcar la seva droga —un Bob esponja, una estrella, una papallona...— fet que fa pensar que provenen de diverses bandes o que fins i tot els detinguts les hagin pogut aconseguir després d'assaltar altres bandes de narcos.

 

En l'escorcoll no es va trobar la cocaïna però sí els diners que s'havien pogut cobrar de la venda i també estris per tractar aquesta droga per embossar-la en dosis individuals per ser venuda al detall. Entre altres objectes que es van intervenir hi ha una màquina d'envasar, bàscules i una màquina per comptar bitllets.

 

Operació oberta per esbrinar d'on prové la droga

Els Mossos d'Esquadra han confirmat a TarragonaDigital aquesta important operació i han explicat que la investigació segueix en marxa. Els investigadors de la policia catalana seguiran ara el rastre de la droga per poder conèixer on s'ha venut i com s'està distribuint al detall i també per saber com havia arribat a les mans dels dos detinguts. Els Mossos d'Esquadra facilitaran més informació sobre aquest cas quan s'hagi donat la investigació per tancada.

 

Vint detinguts en una altra operació contra el narcotràfic

A finals de gener els Mossos van fer una operació contra el tràfic de cocaïna i heroïna a Reus i Valls que va comportar la detenció d'una vintena de persones als dos municipis, a les capitals del Baix Camp i de l'Alt Camp. El jutge que va tutelar les investigacions va decretar la presó sense fiança per a set dels detinguts en l'operatiu.

 

Els Mossos van fer set escorcolls de forma simultània, que van requerir la participació de més d'un centenar d'agents, i es van intervenir 1,8 quilos de cocaïna, 1,35 quilos d'heroïna i 70.000 euros en efectiu. La causa segueix oberta per delicte contra la salut pública i pertinença a associació criminal i està sota secret d'actuacions, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

"El govern de Reus qualifica de «deslleial i oportunista» el PSC" "El PSC de Reus es reuneix amb Tebas i recrimina al govern que no ho hagi fet"