URGENT

21 ferits, un de greu, pel temporal amb fort vent a Catalunya

ÚLTIMA HORA

Detenen un jove CDR de Tarragona per les protestes post-sentència de l'octubre

Cremen imatges de la Constitució i una bandera espanyola en un acte a Reus

S'ha convocat un acte a les dotze del migdia a la plaça del Mercadal
Una imatge de la crema d'imatges de la Constitució i una bandera espanyola aquest divendres a Reus. | Endavant OSAN Reus

 

Aquest divendres, dia 6 de desembre, és jornada festiva: se celebra el 41è aniversari de l'aprovació en referèdum de la Constitució Espanyola. El dia aixeca simpaties, però també protestes, especialment entre els sectors independentistes catalans, que com és costum, han convocat diversos actes de rebuig a la Carta Magna. A les set de la tarda d'aquest divendres hi ha convocada una manifestació a Tarragona, mentre que a Reus la protesta ha tingut lloc a les dotze del migdia a la plaça del Mercadal.

 

A Reus cremen la Constitució i una bandera espanyola

Un any més, com ha passat a molts altres punts del país, a Reus s'hi ha cremat una imatge en gran de la Constitució feta de cartró, acompanyada d'una bandera espanyola. Diverses persones han afegit a la foguera còpies de la portada de la Carta Magna, tal com s'ha pogut veure a través de les xarxes socials:

 

 

Diversos regidors, a la feina

No ha estat l'única protesta de la jornada a la ciutat. La regidora d'ERC, Montserrat Flores, o les de la CUP, Marta Llorens i Mònica Pàmies, han difós imatges a les xarxes socials on afirmen que, malgrat ser dia festiu, aquest divendres de celebració de la Constitució, també treballen.