Cremen el tendal d'una tintoreria de Reus aquest dilluns a la nit

La propietària s'ho ha trobat aquest matí | Altres intents de sabotatge ja l'havien portat a instal·lar un cadenat
La propietària de la botiga ja ha contactat amb l'assegurança per reposar el tendal | Jordi Olària Gras

 

La tintoreria i bugaderia Victòria Llauradó ha patit un atac entre aquesta nit i matinada de dilluns a dimarts. Algú ha desplegat i cremat el tendal de l'establiment per motius que es desconeixen i que, la seva propietària, associa al vandalisme. Coincideix, tot i no estar-hi relacionat, amb l'atac amb pintura vermella que ha dut a terme un grup animalista a la pelleteria Teula del raval de Martí Folguera.

 

Al mateix barri del Carme i des de l'any 1977 Victòria Llauradó hi té l'establiment de tintoreria i bugaderia. «Fa quaranta anys que sóc aquí», explcava aquest dimarts al matí mentre acabava de netejar el sutge que havia quedat a la vorera de l'entrada del local. Del tendal no en queda res més que el rastre, la part que ha quedat enganxada a l'eix on es caragola.

 

El tendal de la tintoreria i bugaderia del carrer O'Donnell de Reus, completament calcinat | Jordi Olària Gras

 

De l'incivisme al vandalisme

La resta de la lona ha desaparegut consumida pel foc. Ja s'ha posat en contacte amb l'assegurança per tal que li canviïn l'estructura calcinada per un tendal nou. Tal com apunta, si el foc hagués anat a més hauria pogut ser molt pitjor. Des dels vidres a la roba de l'interior, les flames haurien pogut fer molt mal al negoci i a la seva clientela. Victòria Llauradó es lamenta i recorda que no és la primera vegada que algun incívic deixava rastre al seu establiment, però mai fins al punt d'aquesta vegada.

 

Aquesta vegada, però, s'ha arribat al vandalisme i els efectes han estat més greus. Fins ara, «alguna vegada havia arribat al matí i havia trobat el tendal desplegat», recorda. En aquell moment va atribuir-ho al pas d'algú que havia begut massa. Va decidir posar-hi un cadenat per evitar que es repetís, una peça que, aquest dilluns, no ha impedit que algú calés foc a la lona. Ara, a més, sense saber a què o a qui atribuir l'acció patida per l'establiment aquesta nit passada.