Una voluntària de Creu Roja darrere d'una taula plena d'aliments

Creu Roja es reforça per al Pla de Xoc Alimentari de Reus

L'entitat és una de les implicades en el Programa de Gestió Alimentària

Creu Roja s'ha implicat activament en el Pla de Xoc Alimentari de Reus des que es va posar en marxa a finals d'abril. Actualment atén més de 200 famílies en situació de pobresa a causa de la Covid-19 i realitza donacions per a la Xarxa de Distribució d'Aliments.

Pel que fa al voluntariat de l'entitat, 6.382 persones hi han participat entre mitjans de març i fins a finals de juny a tot Catalunya. L'entitat ha rebut 4.500 demandes noves d'incorporació com a voluntariat, en especial de persones estudiants, aturades o afectades per ERTO en aquest període de la pandèmia, 3.200 de les quals ja s'han fet efectives.

A Reus participen del Programa de Gestió Alimentària juntament amb altres entitats del tercer sector i la regidoria de Benestar Social. La regidora Montserrat Vilella destaca el múscul organitzatiu de Creu Roja, «una de les entitats socials que actua a la ciutat que compta amb un equip de persones voluntàries estable més gran i que fa molts anys que realitza accions socials en diversos àmbits».

L'emergència social derivada de la sanitària

En concret són 225 les famílies les que s'han sumat a l'atenció que es duu a terme des del punt de distribució de l'entitat a la capital del Baix Camp. Cada setmana se n'atenen 75, que se sumen a les que ja s'hi adreçaven de manera habitual abans de la crisi sanitària. 

Entre el 16 de març i el 21 de juny, la regidoria de Benestar Social de Reus ha rebut un increment de demanda de 731 lots d'aliments que s'han gestionat a través d'entitats com Creu Roja, Càritas, el Banc dels Aliments o el Taller Baix Camp. En alguns casos, segons detalla el govern de Reus, es tracta de famílies que arriben al Pla de Xoc de manera temporal, fins que recuperen la feina o poden cobrar l'ERTO.

De manera habitual, el conveni que Benestar Social té amb Creu Roja delega a l'entitat diversos serveis d'atenció a les persones grans i amb discapacitat, com els àpats a domicili, el localitzador personal i el transport adaptat. En el primer cas, durant l'estat d'alarma s'han activat 74 nous serveis, deu dels quals els ha assumit Creu Roja en una actuació d'urgència que també ha comptat amb la implicació del Taller Baix Camp i del menjador social que gestiona Càritas, que han assumit els 64 serveis restants.

En paral·lel, Creu Roja ha distribuït un centenar de targetes moneder amb 100 euros per a la compra de productes de primera necessitat als supermercats BonÀrea, 150 lots d'aliments valorats en uns 3.000 euros i 100 moneders electrònics amb 100 euros per poder comprar productes de primera necessitat als supermercats Bonpreu segons detalla l'Ajuntament de Reus.

A això s'hi sumen sis tones d'aliments recollides durant un recapte solidari que es va organitzar a Reus en col·laboració amb la Fundació Carrefour entre el 25 i el 28 de juny. Amb el mateix destí, el Programa de Gestió Alimentària, s'han aportat també recollides de fruita i verdura fetes per la Fundació Espigoladors.


Comentaris