La cultura japonesa envaeix La Palma de Reus amb una nova edició de la fira Hikari

El certamen, organitzat per l’associació Amakuni, tindrà lloc aquest dissabte 7 de setembre i comptarà amb tota mena d'activitats
Imatge d'arxiu d'una edició de la fira Hikari, el festival d'estiu japonès a Reus | Cedida

 

Aquest dissabte 7 de setembre, l’Associació de Manga-Anime i Cultura Nipona Amakuni celebra l’onzena edició de la Hikari. Es tracta d’una fira inspirada en els festivals d’estiu que es fan al Japó anomenats natsu matsuri. Un certamen sobre la cultura nipona que aplega any rere any centenars de persones a La Palma de Reus. La fira comptarà un any més amb stands culturals, comercials, d’oci i gastronòmics, com també diferents tallers, actuacions i demostracions d’arts marcials.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Hikari obrirà les seves portes a La Palma dissabte a les 12.30 hores, moment en què es farà el discurs d’inauguració de l’esdeveniment i tancarà a les 22.00 hores. Al llarg del dia estaran oberts fins a 16 stands diferents repartits per tot l’espai, encara que alguns podrien tancar a les 20.00 hores. En aquests es podran trobar des de productes gastronòmics i jocs de rol fins a llibres i manualitats.

Per una altra banda, també hi haurà un espai dedicat als videojocs i un escenari on es realitzaran diverses activitats a partir de la tarda. A les 17.00 hores tindrà lloc un concert de taiko, el tradicional tambor japonès que es toca en vertical i amb baquetes de fusta, a càrrec de Barcelona Taiko, gentilesa del Consolat de Japó a Barcelona. Mitja hora més tard, es farà un taller sobre aquest instrument.

La fira comptarà amb 16 stands diferents sobre gastronomia, oci i cultura japonesa | Laia Solanellas

A les 19.00 hores hi haurà una demostració de Karate a càrrec del Club Karate Kushin Kai de Tarragona i a les 20.00 hores una demostració de judo gràcies a l’Escola Judo Shingitai de Reus. Finalment, a les 21.00 hores de la nit es farà l'actuació teatral «Kwaidan, històries intrigants per a cors valents» a càrrec de Karme González.

Per una altra banda, a la sala polivalent es farà una xerrada sobre consells per viatjar al Japó, una altra sobre el sake i es visionaran diversos petits documentals japonesos de cinc minuts. Mentrestant, durant tota la tarda també es faran tallers de pintacares, jocs de taula i d’ikebana a càrrec del Centre Botànic Reus. Tots els actes són gratuïts. 

La gastronomia japonesa és un dels atractius principals de la Hikari | Laia Solanellas

"Adéu multitudinari a Àngels Ollé" "🔴DENÚNCIA: Ataquen 3 cops en pocs dies el cotxe del president d'un barri de Reus"