Un grup de paradistes del Mercat del Carrilet amb dues membres de la CUP de Reus

La CUP de Reus nega que l'informe municipal justifiqui el tancament del Mercat del Carrilet

La formació, juntament amb els paradistes, mantenen el pols i reivindiquen que no s'enderroqui l'equipament

La CUP de Reus insisteix que el Mercat del Carrilet no s'ha de tancar. Consideren que l'informe municipal en el qual el govern es basa per aprovar la clausura i l'enderroc de l'edifici no serveix per justificar-ho, una explicació que també havien posat en dubte des del PSC.

Afirmen que l'estat de l'edifici només respon a la manca de manteniment reiterat per part del consistori, i que fins ara han estat els paradistes qui n'ha assumit les reparacions. El govern municipal ja va deixar clar que la decisió és irrevocable, i que el Mercat del Carrilet tancarà l'estiu vinent, s'enderrocarà l'edifici, i es plantejarà una reforma integral de tota la zona que abraçarà una àrea força àmplia. Amb tot, tant els paradistes com l'oposició municipal no llencen la tovallola.

Consideren «ridícul» l'informe que justifica tancar el Mercat del Carrilet

En el cas dels cupaires asseguren que «el tancament del Mercat del Carrilet no està justificat per cap causa tècnica». L'únic que ha provocat el mal estat de l'edifici, apunten, és «haver abandonat durant anys el manteniment de l’edifici» per part de l'Ajuntament i de l'empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis, responsable dels mercats municipals.

Després de revisar l'informe tècnic que el govern local fa servir per justificar la decisió presa, des de la CUP consideren que no hi ha motius suficients. La regidora Mònica Pàmies titlla de «ridícul» el document i nega que es compleixi ni la ruïna tècnica, ni la ruïna econòmica ni la ruïna urbanística.

Carreguen contra l'informe en si, que asseguren que consta, bàsicament, de «fotografies sense descripció i planells». «L'única pàgina amb text parla de les característiques generals de l'edifici» manté la CUP. Pàmies assegura, de fet, que «no s'analitzen els materials de l'edifici, no hi ha càlculs estructurals ni tan sols estudis arquitectònics ni econòmics».

Insisteixen que el mal estat de l'equipament respon a «la falta de manteniment durant anys per part de l'Ajuntament». Asseguren, de fet, que s'han ignorat les queixes i reivindicacions que en aquest sentit han fet els paradistes els últims anys, i que fins i tot han sigut ells qui han assumit les derrames que s'han hagut d'aprovar per arreglar desperfectes.


Comentaris