GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La CUP de Reus presenta una versió pròpia de la campanya municipal pel civisme

Amb intenció irònica, han reeditat els cartells d'«A Reus sempre toca» | Posen el focus en els pisos buits, el cas Innova, l'Hospital i la recollida de la brossa
Marta Llorens explica la nova precampanya de la CUP de Reus | Jordi Olària Gras

 

La CUP respon les accions contra l'incivisme del govern de Reus amb una campanya irònica que posa el focus en el contracte de la brossa, els pisos buits, el cas Innova i l'Hospital Sant Joan. Amb la mateixa imatge que la campanya del govern local 'A Reus sempre toca', els cupaires incorporen aquesta qüestió a la precampanya electoral i assenyalen les actituds que, a parer seu, malmeten la convivència. Alhora, carreguen contra unes mesures, les del govern de Reus, que consideren «surrealistes» i «classistes».

 

La CUP reedita la campanya municipal contra l'incivisme

Mariona Quadrada ha arrancat la compareixença pública de la CUP de Reus explicant que la formació se sumava a la campanya contra l'incivisme «per lleialtat institucional», i que havien ampliat la llista d'actituds i accions que el govern havia posat en el punt de mira. Amb una intenció irònica, l'Esquerra Independentista ha reeditat els cartells que anuncien multes per pintar grafitis, no recollir els excrements dels animals o deixar mobles a la via pública.

 

Les sancions anunciades a la campanya oficial han quedat convertides en denúncies com la dels 1.000 pisos buits en mans de bancs, els 100 investigats pel cas Innova, els onze milions d'euros de la pròrroga del contracte de la recollida de la brossa «sense concurs», o els cinc milions d'euros i la «triple llista d'espera» de l'Hospital Sant Joan. Els cupaires volen fer servir la campanya per denunciar, un cop més, el que consideren una ordenança de civisme «surrealista».

 

Imatge de la campanya de la CUP | Jordi Olària Gras

 

Mantenen les crítiques a l'ordenança de civisme

«L'incivisme ve d'aquestes ganes de posar mesures coercitives sobre el més dèbil i, en canvi, aquest govern no s'ha qüestionat qui és més incívic», ha explicat Marta Llorens, portaveu cupaire i cap de llista a les pròximes eleccions municipals. «Prendre mesures punitives sense, a més, fer campanyes pedagògiques no té cap mena de sentit», considera, i sentencia que «s'està multant les persones més dèbils».

 

Els anticapitalistes mantenen, així, la crítica que ja van fer a l'ordenança de civisme de la ciutat de Reus, «el que es denuncia és la lògica classista del govern», manté Edgar Fernández, número dos de la formació a Reus. «Recordeu que amb aquesta ordenança de civisme es multa aquelles persones que obren un contenidor per buscar menjar, en canvi, a tots aquests grans negocis que només mouen contractes milionaris, molts d'ells a dit, no se'ls persegueix».

 

La CUP ha presentat la seva visió de la campanya de civisme | Jordi Olària Gras

 

L'ordenança de civisme, puntal de la campanya de la CUP

La CUP convertirà aquesta contracampanya en el seu leitmotiv durant les pròximes tres setmanes, amb «encartellades massives i una sorpresa mediàtica final». Per als cupaires, el fons de la normativa municipal i de la campanya governamental estan mal plantejats. «No és que considerem que la gent pugui fer el que vulgui pel carrer», aclareix Fernández. «El civisme penja de la convivència, i la convivència penja de viure en condicions dignes, i mentre tenim unes ordenances de civisme que castiga la gent que busca menjar als contenidors, tenim unes empreses que tenen uns privilegis amb contractes milionaris», conclou.

 

Es tracta d'una de les qüestions que s'anirà repetint al llarg de la precampanya i la campanya electorals de la CUP de Reus. Les seves crítiques al govern local per aquestes qüestions no han estat puntuals, durant aquest mandat que ara acaba. La roda de premsa, de fet, l'han protagonitzat Marta Llorens, Edgar Fernández i Mariona Quadrada, les tres persones que formen part del grup municipal i que repetiran als primers llocs de la llista electoral, de cap de llista, número dos i número cinc respectivament.