Marta Llorens i Pau Aliagas

La CUP Reus denuncia la pèrdua de diners públics durant 10 anys en el finançament de l'edifici Tecnoparc

Les anticapitalistes reivindiquen que aquesta operació s'hauria d'haver fet molt abans | «O hi ha interessos ocults o hi ha una incompetència manifesta», han apuntat

La CUP de Reus ha sortit al pas de l’anunci municipal sobre l’estalvi de 2,5 milions d’euros amb el refinançament de l’edifici Tecnoparc recordant que aquesta operació «s’hauria d’haver fet molt abans», ja que «fa deu anys que paguem uns interessos desorbitats». En aquest sentit, les cupaires aclareixen que aquesta rectificació respon «a les contínues peticions de la CUP als consells d’administració de Redessa».

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En un comunicat, Pau Aliagas, membre de l’assemblea de la CUP a Reus i conseller de Redessa, ha retret que el govern de la ciutat «es vol penjar la medalla per l’estalvi que tindrem a partir d’ara i oblida la gran quantitat de diners públics que hem anat perdent durant molts anys». Concretament, la formació denuncia la pèrdua «d’un milió d’euros anuals en interessos desmesurats des del 2011» i dubta, precisament, que l’operació «no s’hagi pogut fer abans». «On han anat a parar aquests diners i amb quines finalitats», es pregunta Aliagas, que ha manifestat que «o hi ha interessos ocults o hi ha una incompetència manifesta».

Des de la CUP han volgut recordar que aquest préstec es va aprovar durant l’últim ple del mandat 2007-2011, quan governaven PSC i ERC, i han apuntat que «sembla que ho van deixar lligat i ben lligat». Les cupaires han remarcat que, dins la seva «tasca fiscalitzadora», sempre s’han demanat explicacions, però la resposta del govern «s’emmarcava en termes legals». Fins i tot van portar el grup d’advocats Roca Junyent per assegurar-se que això no es pogués canviar». Ara, «després d’anys d’insistència», afirmen, s’aprovarà en ple extraordinari el refinançament de préstec amb una operació que permetrà l’estalvi de més de 2,5 MEUR de manera immediata al pressupost 2021 i un estalvi anual de 875.000 euros.