Membres de la CUP a les portes de les oficines de Medi Ambient de Reus durant una roda de premsa

La CUP de Reus demana la dimissió de Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient

Carreguen contra els sistemes que es fan servir per controlar la població de coloms

La CUP de Reus carrega novament contra Daniel Rubio (Ara Reus), regidor de Medi Ambient i Recursos Humans. Reclamen la seva dimissió pel seguit de denúncies per maltractament animal que afirmen que ha rebut arran de les tècniques contra la població de coloms de la ciutat que s'utilitzen.

La reclamació arriba només dos dies després que consideressin que l'altra regidora del partit, Dolors Vázquez, havia de dimitir pel racisme institucional que, des del seu punt de vista, havia mostrat arran de la situació del carrer de la Sardana. En aquell cas no van arribar a demanar-la directament.

El cas d'aquest divendres ve arran de la denúncia interposada, a principis de la setmana passada, per l'entitat animalista Nova Eucària contra els Ajuntaments de Reus i de Tarragona. Els acusa de «maltractament animal contra els coloms pel seu sistema de captura i posterior extermini, amb l'agreujant de crueltat».

Segons ha exposat la regidora reusenca de la CUP, Mònica Pàmies, aquesta «nova denúncia en contra del regidor per l’extermini massiu de coloms» és un exemple més. Ha exposat que, durant la legislatura anterior, també es van rebre denúncies per maltractament animal interposades per entitats com Actyma, La Paloma Triste o Libera.

Crítiques als sistemes utilitzats a Reus

Pàmies també critica que «tot i l’allau de denúncies que ha rebut el regidor d’Ara Reus, tant en aquesta legislatura com en l’anterior, els seus socis de govern, ERC i JxCat segueixen recolzant-lo». La regidora ha qualificat d'«incompetent» Rubio, qui considera que mostra «manca de sensibilitat» a l'hora de gestionar el benestar animal.

Segons la cupaire, «les seves campanyes no miren pel benestar animal, sinó tot el contrari». En el cas concret dels coloms, denuncia que el control de les colònies no es faci amb pinso esterilitzant, «el mètode més eficaç i recomanable», sinó que s'opti per «la captura i sacrifici indiscriminat, la qual cosa, a més de no solucionar el problema, és un mètode molt pervers».

El cas és que l'Ajuntament va posar en marxa, el mes d'abril de l'any passat, sis dispensadors de pinso esterilitzant per a coloms. Es tractava, segons es va explicar llavors, d'una mesura complementària a la resta d'actuacions. La setmana passada el govern local exposava que, durant el confinament, se n'havia aturat el seu ús, però que ja tornava a estar en marxa.

Tot i haver demanat la informació, no es coneix l'efectivitat que ha tingut aquest sistema ni quina valoració se'n fa des del consistori. Altres àmbits criticats des de la CUP són el servei de recollida d'animals, que consideren «nefast», el control de colònies felines, que qualifiquen d'«inexistent», o «la falta de protecció» de la fauna urbana.

Per tot plegat, a més de demanar la dimissió de Rubio, Pàmies aposta perquè es creï una Comissió Especial de Benestar i Integració Animal a l'Ajuntament de Reus que dissenyi plans de treball i marqui objectius a curt i llarg termini. Proposa que la constitueixin «membres de la institució i representants d'entitats i associacions animalistes del nostre territori».


Comentaris
Josep
Dani Rubio es un pájaro, mejor dicho un pajarraco. Le pregunté si no le daba verguenza que Cervera utilizara el cargo para colocar a su hija en una empresa de turismo en el Tecnopark, aún espero respuesta. Si le pones una sotana, no parece un disfraz, le queda bién.
Paco enchufado
Y al yerno de Cervera que trabajaba en Port Aventura de pistolero lo colocaron de asesor del partido Ara Reus en el ayuntamiento..