La CUP alerta que la situació a Reus «serà insostenible» si no s'extremen les mesures de seguretat

La formació ha demanat consens entre grups municipals i agents socials

La CUP reclama mesures urgents per combatre el repunt de contagis de coronavirus a Reus. La formació anticapitalista denuncia que les mesures de seguretat aplicades a la ciutat «no estan sent suficient», segons afirma la portaveu de la formació, Marta Llorens.


En tres dies s'ha triplicat el nombre de persones ingressades, afegint-se també a uns 7.600 casos sospitosos, fet que evidencia que «s'han d'aplicar mesures especials de forma immediata per aturar la propagació del virus», segons expliquen des del grup municipal de la CUP a Reus.


Mentre s'espera com evoluciona la situació, la regidora cupaire ha demanat que es realitzin tests massius, tal com s'ha fet en altres municipis de Catalunya, fins i tot en alguns casos on la situació era menys preocupant. Segons Llorens, d'aquesta manera «podrem identificar persones asimptomàtiques i tallar les vies descontrolades de propagació».

Patrons similars a les ciutats amb més risc

El virus es propaga i la pandèmia evoluciona de manera molt ràpida, repetint diversos patrons arreu, fet que fa que des de la CUP no s'entengui «la nul·la iniciativa i mesures tant per part del govern municipal com del català».


Per altra banda, la regidora també emplaça a «fer un treball conjunt tant amb els grups municipals del consistori com amb els agents econòmics, socials i culturals locals» per lluitar contra la pandèmia i per revalorar el consens i acords a què han arribat tots aquests agents, durant els mesos més durs de pandèmia.


La CUP recorda que els darrers mesos ha entregat un seguit de propostes al govern per generar alternatives i minimitzar els efectes de l'emergència sanitària i la crisi social i econòmica que s'obre. Llorens conclou que «o ens anticipem i fem un treball conjunt des del consens, o la situació serà insostenible per tothom. I comença a ser tard».

"Allau de denúncies: Reus diu prou i anuncia noves multes contra l'incivisme" "Alt risc de rebrot: Reus intensifica la presència d'educadors, voluntaris i policia"