La Plaça del Mercadal de Reus en primer pla, amb l'Ajuntament al fons

La CUP alerta que la situació a Reus «serà insostenible» si no s'extremen les mesures de seguretat

La formació ha demanat consens entre grups municipals i agents socials

La CUP reclama mesures urgents per combatre el repunt de contagis de coronavirus a Reus. La formació anticapitalista denuncia que les mesures de seguretat aplicades a la ciutat «no estan sent suficient», segons afirma la portaveu de la formació, Marta Llorens.


En tres dies s'ha triplicat el nombre de persones ingressades, afegint-se també a uns 7.600 casos sospitosos, fet que evidencia que «s'han d'aplicar mesures especials de forma immediata per aturar la propagació del virus», segons expliquen des del grup municipal de laCUP a Reus.


Mentre s'espera com evoluciona la situació, la regidora cupaire ha demanat que es realitzin tests massius, tal com s'ha fet en altres municipis de Catalunya, fins i tot en alguns casos on la situació era menys preocupant. Segons Llorens, d'aquesta manera «podrem identificar persones asimptomàtiques i tallar les vies descontrolades de propagació».

Patrons similars a les ciutats amb més risc

El virus es propaga i la pandèmia evoluciona de manera molt ràpida, repetint diversos patrons arreu, fet que fa que des de la CUP no s'entengui «la nul·la iniciativa i mesures tant per part del govern municipal com del català».


Per altra banda, la regidora també emplaça a «fer un treball conjunt tant amb els grups municipals del consistori com amb els agents econòmics, socials i culturals locals» per lluitar contra la pandèmia i per revalorar el consens i acords a què han arribat tots aquests agents, durant els mesos més durs de pandèmia.


La CUP recorda que els darrers mesos ha entregat un seguit de propostes al govern per generar alternatives i minimitzar els efectes de l'emergència sanitària i la crisi social i econòmica que s'obre. Llorens conclou que «o ens anticipem i fem un treball conjunt des del consens, o la situació serà insostenible per tothom. I comença a ser tard».


Comentaris
Josep
Sort en tenim de la CUP, viurem en comunes i farem servir copes mentruals i los nens viuran en tribus. Així ho arreglarem tot. Quin pallasos !!!!!!, fora de la cadira que tenen feina tenen per guanyarse el sou, aixó sí, públic, biblioteques i etcc. poc matinar i horari no gaire controlat. Visca Catalunya nois !!!!!!
Josep
Molt millor Dani Rubio que la CUP, voteu Dani Rubio, Cervera, la filla del Cervera i Sant Pellicer!!
Luis Antónimo
Vuelvo a insistir. Según el Hospital de Reus, solo hay tres casos de ingreso por Covid y ninguno en UCI. No se comprende este alarmismo. Estos datos los ha proporcionado este mismo medio en una notica anterior titulada "Cal Actuar Ja"...
Pepe
Luis Antónimo loves Bertín Osborne, vota a VOX y cree que la tierra es plana.