La Guàrdia Urbana de Reus fent un control nocturn

La CUP de Reus reclama un pla de treball per «feminitzar» la Guàrdia Urbana

La formació anticapitalista afirma que només hi ha 10 agents dones al cos policial

La CUP de Reus ha reclamat un pla de treball que «feminitzi» la Guàrdia Urbana de la capital del Baix Camp. Segons ha explicat la formació anticapitalista, tan sols deu agents dels 150 que integren el cos policial són dones. En aquest context, el grup municipal presentarà una moció a la propera sessió plenària per refer el model de seguretat local, ja que consideren que l'actual és «extremadament masculinitzat, reactiu, agressiu i vertical».

En aquest sentit, els cupaires reusencs han demanat una renovació «tant pel que fa a la paritat com de model i d'organització», amb l'objectiu d'assolir «un model de proximitat i amable». Més enllà d'aquesta qüestió, també proposaran establir una «xarxa regulada de persones de referència» als barris per millorar la relació entre el cos policial i el veïnat.

L'Ajuntament de Reus, consultat prèviament per l'ACN, ha puntualitzat que ara com ara són setze les agents que formen part de la plantilla de la Guàrdia Urbana, que consta de 150 treballadors. Així mateix, han afegit que a l'escola de policia hi ha, actualment, cinc alumnes reusencs, quatre homes i una dona.