NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

EN DIRECTE

Primeres pluges a Tarragona, a l'espera del plat fort de la llevantada

Els cursos del Clúster TIC incorporen la meitat dels alumnes a les empreses

Es treballa per acabar d'incorporar la segona desena d'estudiants | L'oferta formativa es dissenya a partir de les necessitats de les empreses
L'edifici Cepid ha acollit els cursos de formació | Isma Llanes

 

La primera fornada d'alumnes de l'escola de formació del Clúster TIC ja s'ha començat a incorporar a les empreses de l'ens tecnològic. Una desena d'estudiants ja s'ha incorporat, segons informa el Clúster, «en empreses tecnològiques», i se segueix treballant perquè l'altra meitat del curs també pugui entrar a formar part de la plantilla d'alguna de les quaranta empreses associades. El nombre d'alumnes total és d'uns 60 comptant els que vam començar al juliol i els que ja han acabat. 

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

La formació va començar el mes d'abril passat amb una durada de dos mesos i mig. El punt fort d'aquesta oferta era que s'havia dissenyat a partir, específicament, de les necessitats que havien transmès les empreses. Així doncs, les matèries que s'han treballat són les que demandaven les companyies del Clúster, com els llenguatges informàtics php, java i php amb Symphony..

 

L'edifici principal de Redessa al Tecnoparc | Jordi Olària Gras

 

Formació a mida per a les empreses

Des del Clúster TIC Sud es fa èmfasi en aquest tret diferencial, per una banda perquè «les empreses aconsegueixen retenir el talent i obtenir perfils fets a mida». Per l'altra, però, «els joves tenen moltes més opcions de trobar feina» perquè s'obren els cursos, precisament, perquè són els perfils que falten a les plantilles de les companyies.

 

Després de dos mesos i mig de formació, els alumnes han presentat els seus projectes davant d'empreses tecnològiques del territori i d'un jurat format per membres de la Fundación Esplai. Aquesta entitat és part activa de la formació, que s'ofereix gràcies a la col·laboració de la fundació amb el Clúster. Després d'aquesta primera tanda ja s'està dissenyant nova oferta formativa, que és la que s'oferirà a partir del mes de gener del 2020.

 

Tot plegat es duu a terme a l'edifici Cepid del Tecnoparc de Reus. Juntament amb l'edifici que porta el mateix nom que el polígon, i que acull també les instal·lacions de firaReus, suposen el principal pol d'atracció d'empreses del sector a la ciutat. Unes instal·lacions que estan en plena ocupació, motiu pel qual ja s'estudia la construcció d'un tercer edifici impulsat per l'Ajuntament de Reus, tant per donar cabuda a noves empreses com per garantir l'espai que necessiten les que ja hi són i volen créixer.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris
La infomació d'aquest article no és correcta: el total d'alumnes és de uns 60 (comptant els que van començar al Juliol i que ja han acabat). El curs que és va fer al començament d'abril, no era de Laravel, sino de Symphony.
De totes les persones que van cursar les formacions, potser la meitat de la meitat, de la primera edició van trobar feina. Però no tota al sector tecnològic. Conec a gent que està de cambrera o a tendes de roba, la gent que ha entrat a treballar al Cluster es ínfima i no gàcies a aquestes formacions. Salutacions i sort al periodista que va escriure això. ;)
Aninimo
Creo que es una estafa el curso este ... nos dan temario de 4 años en 3 Meses algo imposible para asimilar, mala organización, mala comunicación, hemos perdido 4 meses tontamente, nos prometían 10 y se ha quedado el curso en un 3 han cogido solo a 4 personas de 60 y menos mal que era un 50% no llega ni a un 5% creo q alguien ha ganado dinero con estas subvenciones y los demás hemos perdido 4 meses..
Ex alumno
La Fundación Esplai sigue difundiendo la misma mentira que utilizó como gancho para captar a alumnos atrapados en un mercado laboral desastuoso, y así cobrar por un curso de absoluta inutilidad.