GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Dansa, còmics i escriptura a les Biblioteques Municipals de Reus durant l'estiu

Les Biblioteques Municipals han preparat diversos tallers al voltant d'aquestes temàtiques durant els mesos de juliol i agost pels més joves
Un dels tallers que s'ofereix està relacionat amb el món del còmic  | Isma Llanes
 

 

Les Biblioteques Municipals reusenques han preparat una sèrie de tallers i activitats al voltant de la dansa, dels còmics i de l'escriptura creativa per aquest estiu. A més, aquestes propostes se sumen a les altres propostes culturals de l'estiu: el joc de lectura d'estiu «Aigua»; l'activitat «ARTER», dedicada als artistes del territori; i a «El que ens expliquen les òperes», que es realitza al Centre de Lectura. Les activitats són gratuïtes, començaran al juliol i s'allargaran fins a finals del mes d'agost

 

Programació de les activitats d'estiu a les Biblioteques Municipals

Aquest és el calendari d'activitats dels diversos tallers que es duran a terme a les Biblioteques Municipals durant els mesos de juliol i agost:

 

«Qui la ballarà? Descobrim la Roseta Mauri», aquesta activitat està relacionada amb el món de la dansa i es realitzarà els dimarts de juliol i agost a les 18.30 hores a la Biblioteca Pere Anguera. Anirà a càrrec de Còdol educació i el taller consta de narracions, activitats multisensorials, jocs i danses. No cal Inscripció prèvia per assistir a aquesta activitat. 

 

«Bibliovinyetes», serà el taller dedicat al món del còmic. Es realitzarà els dijous dels mesos de juliol i agost a les 18.30 hores a la Biblioteca Pere Anguera. Anirà a càrrec de Francesc Miguel i en cada sessió es llegiran i es compararan les vinyetes de diversos còmics observant les diferències i els matisos dels diferents gèneres i autors. Al final de cada sessió, els assistents dibuixaran una vinyeta. El taller és gratuït i està recomanat per a majors de 12 anys, no cal inscripció prèvia. 

 

Taller d'escriptura creativa, es durà a terme del 20 al 26 de juliol a la Biblioteca Central Xavier Amorós de 10.30 hores a 13.30 hores. L'activitat anirà a càrrec de Rosa Pagès i està pensada per joves d'entre 12 i 16 anys. És un taller ideat per tal d'ensenyar a escriure de forma estructurada i, sobretot, creativa a una generació que escriu per tot, a classe, a casa i a les xarxes socials. El taller és gratuït però s'han de realitzar les inscripcions presencialment al Casal de Joves de La Palma o bé a través d'aquest enllaç

 

Altres activitats de les Biblioteques Municipals durant l'estiu

Paral·lelament, també es realitzen altres tallers en aquestes mateixes biblioteques. El Joc de lectura de l'estiu 2019 es realitza els divendres de juliol i agost a partir de les 10.00 hores a la Biblioteca Central Xavier Amorós i a la Biblioteca Pere Anguera, és una activitat per a grups concentrats. El Club d'estiu per a lectors i lectores de fins a 13 anys es farà els dimecres de juliol i agost a les 18.30 hores a la Biblioteca Central Xavier Amorós i els dijous de juliol i agost a les 17.30 a la Biblioteca Pere Anguera. 

 

Finalment, també s'ha programat l'exposició «ARTER: Art i artistes del territori», dedicada a l'arquitectura modernista del Camp de Tarragona que es podrà veure de l'1 de juliol al 31 d'agost a la sala central de la Biblioteca Central Xavier Amorós. Una visita col·lectiva al Museu d'Art Modern de la Diputació de Tarragona, que es farà el 17 de juliol de 10.00 hores a 12.00 hores, per assistir-hi cal fer una inscripció prèviacbarbe@gencat.cat. Finalment, també es realitzarà una conferència sobre l'arquitecte Josep Maria Jujol, a càrrec de Josep M. Buqueras i Bach que es farà l'1 d'agost a les 18.30 hores, a la Biblioteca Central Xavier Amorós. Totes aquestes activitats també són gratuïtes.