GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Cs Reus, satisfets dels resultats obtinguts

Débora García considera que són bons i afirma ser l'única força constitucionalista del plenari | El partit ha perdut un dels quatre regidors que tenia
Débora García i el seu equip durant el seguiment electoral | Cs Reus

 

Ciutadans Reus era una de les grans incògnites d'aquestes eleccions municipals a Reus. La crisi del partit feia planar el dubte de l'efecte que tindria en els seus resultats electorals. Finalment, la formació taronja ha perdut un regidor dels quatre que tenia. La seva cap de llista, Débora García, qualifica el resultat de positiu.

 

 

«Ens alegrem d'haver mantingut un bon resultat», declara l'alcaldable de Ciutadans. «Seguirem defensant el constitucionalisme a la ciutat de Reus perquè som l'única força netament constitucionalista», sentencia. El cas és que el PP ha desaparegut del plenari reusenc, una situació que Sebastià Domènech, cap de llista dels populars, ha lamentat.

 

El PP queda fora de l'Ajuntament de Reus

No només pel resultat del seu partit, que per primera vegada queda fora del consistori, sinó pel constitucionalisme a Reus. Igual que Cs, els populars consideren que la formació taronja són l'única clarament defensora de la constitució espanyola. Domènech, de fet, ja havia alertat que la fragmentació del centredreta constitucionalista feia perillar el seu pes a l'Ajuntament.

 

Finalment, els sis regidors que sumaven fins ara Cs i PP han quedat reduïts a la meitat, els tres que ha conservat la candidatura encapçalada per Débora García. «Els votants saben que tenen, en nosaltres, la referència del constitucionalisme a l'Ajuntament». Sigui per la crisi interna o per qualsevol altre motiu, Cs passa de ser la tercera força de la plaça el Mercadal a la quarta posició, empatada en nombre de regidors amb la CUP, que ocupa la cinquena plaça.

 

Débora García, preguntada per la justificació de la reculada del partit, explica que «poden ser molts factors, els escenaris no es repeteixen en les mateixes situacions; és el joc polític, les votacions van com van, però és un bon resultat, estem contents». A priori no sembla que Cs tingui intenció d'intentar formar part del govern municipal, i els resultats globals, de fet, ho fan poc o gens viable.

 

A partir de demà, doncs, García i els seus dos companys de grup municipal treballaran des de l'oposició per tal de defensar, repeteix, els votants constitucionalistes de la ciutat de Reus. Les forces independentistes, de fet, han passat dels quinze regidors d'aquests quatre anys als setze actuals.