Forat a la vorera amb canonades i tubs a la vista

Runa, forats i mals pedaços; el barri Mas Pellicer de Reus torna a denunciar deixadesa de l'Ajuntament

L'associació veïnal denuncia diverses situacions d'abandonament i deixadesa

El barri de Mas Pellicer, i el districte de Sant Josep Obrer de Reus en general, tornen a denunciar deixadesa i abandonament per part de l'Ajuntament, però també de «les grans empreses». El president de l'Associació de Veïns Primer de Maig, Eduardo Navas, exposa que hi ha forats a les voreres i els carrers des de fa setmanes, cables penjant o mal arreglats, cotxes abandonats i llums que falten.

Tot plegat, recorda, no és la primera vegada que ho denuncien, i augura que tampoc serà l'última. Una de les imatges més impactants és el forat que hi ha en un espai per a vianants. «Hi passen canonades de gas, d'aigua i de llum i fa més de tres setmanes, gairebé un mes, que nosaltres ho vam comunicar i encara no ho han tapat», exclama.

No denuncia només l'esvoranc en si, sinó que «si aquest forat fos a la plaça del Prim o al carrer de Llovera, s'hauria tapat l'endemà o el mateix dia; aquí no, aquí hi passa la canalla i si cau és igual, com que és d'un barri...». De fet, afegeix indignat, «és justament per on passa la canalla per anar a col·legi».

Cotxe abandonat i fet malbé per la intempèrie
Denuncien que hi ha cotxes que acumulen fins a dos segells d'avís de retirada per abandonament sense que els hagin tret | Cedida

Deixadesa i abandonament municipal, però també per part de les empreses

No és l'única situació del barri que explica que fa setmanes que s'arrossega sense haver rebut cap solució. «Hi ha més de 24 cotxes abandonats i la grua no els pren; n'hi ha que els han posat dues vegades el segell i no els prenen, no hi ha manera», suma a la llista.

També pel que fa al manteniment de la vegetació del barri. «És inadmissible que podin abans els polígons industrials que les zones on viu la gent; han podat tots els polígons de Reus, però aquí encara no han vingut», critica. Les bandes que s'instal·len als carrers i carreteres per evitar que els cotxes corrin «estan totes xafades i no es reposen; els cotxes ja fan curses», denuncia Navas.

Hi afegeix, encara, que «a la pista esportiva de la canalla hi ha runa des de fa tres setmanes, i l'Ajuntament ho sap i no l'han vingut a netejar». Assegura, de fet, que el regidor de Via Pública, Hipòlit Montseny, els havia promès solucions que no ha dut a terme; «va baixar al barri fa quatre o cinc mesos i es va comprometre a fer un mur perquè quan la canalla jugui, la pilota no pugui anar a la carretera, i res de res».

Cable vist embolicat amb cinta per senyalar-lo penjat a una paret
Cables vistos que serveixen de pedaç per avaries elèctriques que no s'han arreglat | Cedida

«Hi ha carrers amb forats que també ens van dir que els arreglarien i aquí no ha baixat ningú, hi ha cables que pengen des de fa un any», segueix afegint a la llista Eduardo Navas. En el cas dels problemes d'il·luminació, «ja no recordo el temps que fa que no fan manteniment dels llums».

En alguns espais del barri s'havia reclamat instal·lar més fanals per il·luminar millor la zona. Apunta que es va fer algun avenç en aquest sentit, però que no se n'ha fet el manteniment adequat. Un àmbit en el qual també carrega contra Endesa. «Hi va haver una avaria de llum i Endesa, en lloc de reparar-ho, ha passat un cable vist d'un bloc a l'altre per donar-hi llum, del bloc 59 al 58, del 58 al 57 i del 57 al 56; és un abandonament tant per part de l'Ajuntament com de les grans empreses»