Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Desnonen una família amb tres menors al carrer Raseta de Sales de Reus

La família tenia les maletes preparades a primera hora del matí | L'acció s'ha executat sense incidents

 

Una trentena de persones, mobilitzades per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i amb el suport del grup municipal de la CUP, han protestat contra el desnonament d'una família realitzat aquest matí al carrer Raseta de Sales a Reus. En aquesta acció hi han pres part tres patrulles dels Mossos d'Esquadra i les dues secretàries judicials.

 

La família, resignada, tenia les bosses i maletes fetes a primera hora. El desnonament s'ha executat sense incidents més enllà de les protestes de les persones concentrades i alguna conversa puntual entre persones concentrades i agents. També la propietària del pis ha fet acte de presència al carrer. La portaveu de la PAH li ha volgut deixar clar que, tot i que considerava una «vergonya» l'estat del pis, les protestes no eren contra ella, sinó contra l'administració local.

 

Imatge del desnonament executat al carrer Raseta de Sales de Reus | Jordi Olària Gras

 

En declaracions als mitjans de comunicació, Sandra Casanova, membre de la PAH, acompanyada de Charazhar, la dona que ha patit el desnonament amb el seu marit i les tres criatures, han carregat contra la manca de solucions que els haurien ofert des de l'Ajuntament de Reus. Fonts municipals apunten que fa temps que treballen amb la família, des que van tenir coneixement de la primera ordre de desnonament.

 

Aquest era el tercer intent en què s'havia intentat desnonar la família, després d'haver-ho aturat dues vegades amb l'ajuda de la PAH. La mateixa entitat afirma que és el primer desnonament del qual tenen constància en els darrers sis anys.

 

Era la tercera vegada que s'havia intentat el desnonament i aquest cop s'ha executat | Jordi Olària

 

Una solució temporal

Els concentrats en suport a la família desnonada han anat fins a la seu de Serveis Socials de l'Ajuntament de Reus, a l'antic Hospital Sant Joan, a crits de «no s'entén, no s'entén, gent sense casa i cases sense gent». Un cop allà, l'equip tècnic de la regidoria s'ha acabat reunint amb la família per abordar solucions. Segons la PAH,  l'Ajuntament els ha proposat l'allotjament temporal a una pensió durant una setmana, proposta que la família ha acceptat.

 

En paral·lel, i amb l'ajut econòmic de la Generalitat, busquen un nou pis de lloguer. Fonts de la Plataforma apunten que aquesta mateixa tarda aniran a veure'n un que havien descartat pel preu que se'n demana. Carreguen, de fet, contra Serveis Socials de l'Ajuntament, a qui culpen de la desinformació de la família en relació als ajuts. En relació a la pensió, des de la PAH mantenen que «no és la solució que volem, però és la realitat de Reus; no hi ha pisos i l'administració no vol obrir pisos de bancs per ajudar les famílies».

 

El desnonament s'ha realitzat sense incidents al carrer Raseta de Sales de Reus | Jordi Olària

 

Els inquilins van deixar de pagar el lloguer per males condicions del pis

Des de l'any 2006, en Mohammed, viu en aquest immoble, i des del 2009, ho fa amb la Charazhar, la seva dona, i amb els seus tres fills menors d'edat. Sempre han estat al corrent del pagament del lloguer, sense problemes, fins que, ara fa cinc anys, les males condicions de l'immoble van ser cada cop més notòries. Rajoles en mal estat, humitat i goteres, són alguns dels problemes i aquests s'han anat agreujant amb el pas del temps a causa de la pluja.

 

La família va sol·licitar a la propietària que arreglés els desperfectes i l'any 2014 van pactar pagar la meitat del lloguer. D'aquesta manera, l'arrendadora tenia el compromís d'arreglar la situació dels inquilins, però aquesta no va complir la seva paraula i, ara, des de fa un any, no pagaven el lloguer per les condicions en què es trobava l'habitatge.

 

Per aquest motiu, la propietària va decidir denunciar i reclama un import de 12.000 euros pels diners que no s'han pagat. La família assegura que el lloguer sempre l'han pagat en metàl·lic i, sovint, sense rebre cap rebut «perquè confiàvem en ella; si nosaltres no hi érem, li deixàvem el lloguer sobre la taula i ella l'agafava».

 

També et pot interessar:

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris
Annibal
El manteniment del pis en un lloguer normalment va a càrrec del llogater. Si llogues un pis i l'arrendatari no compleix el que no s'ha de fer és deixar de pagar. Sempre hi ha l'opció de demandar al llogater o buscar un altre pis. No necessàriament ha d'ésser a Reus, poden buscar també als pobles de la bora. Ells esperen que els demés o l'administració els arreglin el seu problema, però això no va així. Llàstima cap.
Marina
És molt trist aquests allotjaments, però crec que aquesta gent també s'arrapenja molt amb totes les donacions que se'ls hi dóna, ting que dir que a mi m'acosta molt puguer pagar la llum, aigua, etc. en cambi ells se'ls hi va resolben.
Joan Busquets
Jo em poso a la pell d'una família marroquí que paga 600 euros per viure amb nens petits a un pis en males condicions, però que no el pot deixar perquè cap immobiliària vol llogar pisos a immigrants. El més trist de tot son els comentaris. Pel que veig la gent es deixa influenciar pels Tweets de Vox i acabarem amb un Salvini de president. Ni venen a prendre la feina als catalans ni reben totes les ajudes que diuen els de Vox. Son persones amb nens petits, no teniu cor.
Pepo
Per l'Annibal: llàstima ni empatia ni seny. Som èssers humans, i segons la tan estimada (per alguns) constitució que amb tant de cor l'Estat defensa, diu que tot individu té dret a un sostre. Per desgràcia acaba essent un privilegi. Tant de bo mai et vegis en aquesta situació.