Es detecten una vintena de casos positius per coronavirus al sociosanitari Monterols

En total, s'haurien detectat una setantena d'infectats per coronavirus al geriàtric entre residents i treballadors
S'han detectat nous casos de coronavirus al sociosanitari Monterols | Institut Pere Mata

Continuen els problemes amb el coronavirus al centre sociosanitari Monterols de Reus, ubicat a la zona del Pere Mata. El 16 d'abril saltaven les alarmes pel primer positiu a la residència reusenca, fet que va activar la maquinària. Ara, s'han confirmat 19 casos positius —17 residents i 2 treballadors—, segons explica el Diari de Tarragona. Des de l'inici de la pandèmia, hi hauria hagut una setantena de positius per Covid-19 entre treballadors i residents, segons han explicat fonts a TarragonaDigital.

Situació límit viscuda a la residència

El 17 d'abril, TarragonaDigital avançava la informació dels primers casos positius al centre sociosanitari Monterols de Reus i, en total, hi havia 3 casos positius després de certificar-se el primer, tots ells, a la mateixa planta que estava situat aquest. Així mateix, es confirmaven 2 de negatius. El diumenge 19 d'abril, augmentaven a 7 els positius entre els residents i es confirmaven 3 positius entre els treballadors de la residència.

Els problemes no es quedaven aquí i, el 6 de maig, arribava el moment amb més tensió al centre sociosanitari Monterols. En aquest moment es va viure un brot epidèmic de coronavirus i la xifra s'enfilava a la cinquantena de casos a la residència, alguns d'ells, traslladats a l'Hospital Sant Joan de Reus. 

Durant la pandèmia, molts dels casos en aquest centre geriàtric de Reus han estat asimptomàtics i s'ha descobert la seva infecció després de les proves PCR. Aquesta setmana se n'han tornat a fer i 19 persones han donat positiu. Per aquest motiu, s'han tornat a activar els protocols i s'ha aïllat una planta del centre amb les persones que han donat positiu.

Aquest ja és el quart episodi de coronavirus a la residència reusenca i, en total, hi ha hagut una setantena, entre pacients i treballadors, que han patit el virus.

"Tots els actes de la Festa Major de Sant Pere 2020 a Reus" "Última hora: Presenten el cartell de la Festa Major de Sant Pere 2020!"