Imatge del sociosanitari Monterols de Reus

Es detecten una vintena de casos positius per coronavirus al sociosanitari Monterols

En total, s'haurien detectat una setantena d'infectats per coronavirus al geriàtric entre residents i treballadors

Continuen els problemes  amb el coronavirus al centre sociosanitari Monterols de Reus, ubicat a la zona del Pere Mata. El 16 d'abril saltaven les alarmes pel primer positiu a la residència reusenca, fet que va activar la maquinària. Ara, s'han confirmat 19 casos positius —17 residents i 2 treballadors—, segons explica el Diari de Tarragona. Des de l'inici de la pandèmia, hi hauria hagut una setantena de positius per Covid-19  entre treballadors  i residents, segons han explicat fonts a TarragonaDigital.

Situació límit viscuda a la residència

El 17 d'abril, TarragonaDigital avançava la informació dels primers casos positius al centre sociosanitari Monterols de Reus i, en total, hi havia 3 casos positius després de certificar-se el primer, tots ells, a la mateixa planta que estava situat aquest. Així mateix, es confirmaven 2 de negatius. El diumenge 19 d'abril, augmentaven a 7 els positius entre els residents i es confirmaven 3 positius entre els treballadors de la residència.

Els problemes no es quedaven aquí i, el 6 de maig, arribava el moment amb més tensió al centre sociosanitari Monterols. En aquest moment es va viure un brot epidèmic de coronavirus i la xifra s'enfilava a la cinquantena de casos a la residència, alguns d'ells, traslladats a l'Hospital Sant Joan de Reus. 

Durant la pandèmia, molts dels casos en aquest centre geriàtric de Reus han estat asimptomàtics i s'ha descobert la seva infecció després de les proves PCR. Aquesta setmana se n'han tornat a fer i 19 persones han donat positiu. Per aquest motiu, s'han tornat a activar els protocols i s'ha aïllat una planta del centre amb les persones que han donat positiu.

Aquest ja és el quart episodi de coronavirus a la residència reusenca i, en total, hi ha hagut una setantena, entre pacients i treballadors, que han patit el virus.