Detingut l'autor de cinc robatoris a comerços de Reus

El lladre va utilitzar una navalla per intimidar els treballadors dels establiments en dos dels cinc robatoris
L'Hotel Gaudí va ser el primer establiment en què va robar el lladre | Hotel Gaudí

 

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest passat dilluns, 26 de novembre, un home de 43 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Reus, com a presumpte autor de cinc robatoris amb intimidació en establiments de la ciutat. El lladre va utilitzar una navalla per intimidar els treballadors en dos dels cinc establiments robats. El detingut ha passat avui a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Reus, el qual ha decretat el seu ingrés a presó.

Detenen el lladre de botigues de Reus

Els Mossos d'Esquadra han posat fi a un seguit de robatoris a Reus. El passat 11 de novembre a la nit van robar en un hotel de la ciutat, quan un individu va entrar a dins quan a la recepció no hi havia cap client i va intimidar la treballadora per endur-se uns 300 euros. Arran d'aquest robatori, els Mossos van obrir una investigació.

Un cop començades les gestions per identificar l'autor, tres dies després, el 14 de novembre, es va produir un segon robatori de característiques similars, concretament, en un establiment comercial del carrer del Vent. En aquest cas, un home a punta de navalla i amb tapaboques va intimidar la treballadora per endur-se 100 euros.

Després d'aquest, el lladre hauria comès fins a tres robatoris més fent servir el mateix 'modus operandi'. En aquest sentit, també van ser en establiments comercials durant els dies 23, 24 i 25 de novembre. Dos d'ells, en el Clarel del carrer del Vent, mentre que el darrer va ser en una farmàcia de la plaça Mercadal de Reus.

La botiga de perfumeria Clarel del carrer del Vent de Reus va ser robada en tres ocasions | Cedida

 

La col·laboració ciutadana, clau en la investigació

«La col·laboració que s'ha tingut amb Guàrdia Urbana, comerciants i ciutadans, ha sigut clau», sentencia Ramon Franquès, inspector cap de l'Àrea Bàsica Policial de Reus. «Ens ha permès la ràpida resolució dels fets», aclareix. Admet que «de vegades, la percepció ciutadana no va amb els 'tempos' que té la policia, i el que hem d'assegurar és buscar el màxim d'indicis provats per fer el que ha passat avui, que aquest senyor està ingressat a presó i garantim que no tornarà a fer cap més robatori violent».

Així ho considera, també, Joaquim Enrech, regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Reus, que apunta que casos com aquests robatoris «són fets que són imprevisibles, però quan es produeixen, els sistemes funcionen». El regidor ha volgut traslladar que «més enllà de les sensacions que puguin produir situacions d'aquest tipus, reiterar que Reus és una ciutat segura».

Ramon Franquès, inspector cap dels Mossos d'Esquadra de l'ABP de Reus i Joaquim Enrech, regidor de Seguretat Ciutadana de Reus | Jordi Olària

 

Els fets delictius a Reus, a la baixa

Aquests darrers robatoris, molt seguits en el temps, són considerats una situació «puntual» i, de fet, Ramon Franquès explica que «els delictes a Reus, durant els últims anys, han anat baixant». En aquest cas concret, afegeix, «la desesperació de la persona que fa els delictes, que té problemes d'estupefaents, certa addicció, fa que tampoc s'hagin pres les mesures per evitar la persecució policial».

«Això per una part ens permet a nosaltres investigar millor, també és cert que és més perillós per una altra, perquè és una persona que no controla tant les seves accions», aclareix l'inspector cap de l'ABP de Reus. Amb tot, la detenció del presumpte lladre ha arribat després d'assegurar-se que tenien indicis suficients per dur-lo davant la justícia. «No descartem que hagi pogut cometre algun altre robatori violent i no el tinguem certificat, continuem recuperant altres delictes violents per poder certificar si ha sigut aquest senyor o no».

A presó el lladre reusenc autor de cinc robatoris a Reus

Les investigacions dels Mossos d'Esquadra van tenir els seus fruits. Tot i anar amb la cara tapada, els Mossos van poder identificar l'individu, el qual tenia 14 antecedents policials, la majoria per delictes contra el patrimoni.

Aquest dimarts a la tarda, els Mossos van entrar i escorcollar el domicili del detingut i van localitzar la roba que havia utilitzat en els robatoris. Aquest fet ha permès relacionar el detingut amb els cinc robatoris amb intimidació que hi ha hagut durant el mes de novembre, en els establiments de Reus.

En aquest sentit, el detingut ha passat aquest dimecres, 28 de novembre, a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Reus, el qual ha decretat el seu ingrés a presó.

 

"ATENCIÓ: Els Pets anuncien un nou concert a Reus" "L'Hospital Sant Joan tancarà l'any amb un dèficit d'uns 6 milions d'euros"