ÚLTIMES DADES

Preocupant augment de casos de coronavirus a les comarques de Tarragona: 63 positius nous

El raval de Santa Anna, carrer per a vianants

Entre 11 del matí i 9 del vespre, el carrer quedarà restringit al trànsit
El raval de Santa Anna quedarà reservat per als vianants entre 11 del matí i 9 del vespre | Cedida

Aquest divendres, 29 de novembre, comença la prova pilot per convertir el raval de Santa Anna de Reus en una zona per a vianants. Des de les 11 del matí i fins a les 9 del vespre, el trànsit estarà restringit i la prioritat serà per als ciutadans amb un doble objectiu, pacificar el centre de la ciutat pel que fa al trànsit, i convertir l'espai en un passeig comercial.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Des d'avui i fins al 29 de febrer, cada divendres, dissabte, festius d'obertura comercial i vigílies de festiu, deixarà de poder-se circular entre la plaça de Catalunya i la plaça del Prim. L'excepció seran els veïns de la zona, els serveis logístics i els d'emergència que, a través del carrer de Santa Anna, podran accedir a l'interior del tomb de ravals des de la seva part superior.

El carrer de Salvador Espriu s'ha hagut d'adaptar per la prova pilot | Adrià Morte

Les afectacions col·laterals

El canvi no afecta només al raval en si, sinó també al carrer de Salvador Espriu, on hi ha l'aparcament del Simonet. Per tal de poder-hi accedir, s'ha habilitat l'entrada i sortida a aquest carrer des del carrer de l'Amargura, on s'ha tret part de la vorera per permetre que hi circuli un segon carril. Amb el mateix objectiu s'han traslladat les zones de càrrega i descàrrega, els contenidors i l'aparcament de motos.

Semàfors instal·lats a l'encreuament entre el carrer de l'Amargura, el de Llovera i el de Prat de la Riba | Ajuntament de Reus

Al final del carrer de l'Amargura, quan arriba a la plaça del pintor Fortuny, s'ha instal·lat un conjunt de semàfors per regular els passos de vianants que hi ha. La cruïlla s'ha senyalitzat perquè el carrer de Llovera ja és per a vianants, i la plaça de la Llibertat es converteix en un pol d'atracció durant la campanya de Nadal.

Raval de Santa Anna de Reus | Miguel Cabrerizo

El sector comercial, dividit

La mesura ha dividit el sector comercial de la zona. Mentre una part explicava, durant la presentació del projecte, que estaven satisfets amb la mesura i que, de fet, havia sorgit dels mateixos comerciants, dies després eren altres botiguers i empresaris qui es queixaven de la mesura i s'hi oposaven. Des del govern local s'ha mantingut que es tracta d'una prova pilot, precisament, per calibrar-ne l'impacte i valorar si s'acaba implementant definitivament.

És amb aquest objectiu que, conjuntament amb altres projectes, s'ha licitat la redacció d'una proposta per poder convertir el raval de Santa Anna en un espai ambivalent. Previsiblement es deixaria l'asfalt a un sol nivell, però distingint l'espai per als cotxes del que fa de vorera. D'aquesta manera, la conversió puntual de la via en un espai per a vianants, seria més fàcil i, quan es fes, quedaria convertida, realment, en un passeig.

"👮💪 HEROIS: L'actuació de 2 policies que va salvar la vida a una família a Reus durant els aiguats" "📸 IMATGES: Així serà el futur Pavello El Molinet de Reus"